Lietuviai bandys įtvirtinti pozicijas Danijos rinkoje

Lietuvos ekonominės plėtros agentūra (LEPA), Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmai, Kauno Europos verslo informacijos centras bei Odensės (Danija) verslo plėtros centras kviečia Lietuvos įmonių atstovus vykti į verslo misiją 2007 m. kovo 4 – 7 d. Odensės mieste Danijoje.

„Danijos verslininkai visoje Europoje garsėja, kaip geriausi prekybininkai, nebijantys rizikuoti, veržlūs ir visada naujose rinkose atsiranda pirmieji. Mes dar tik kalbėjom apie verslo planus su Ukraina, kai tuo metu danai jau ten steigė verslo asociacijas,” – sakė LEPA Tarptautinės prekybos plėtros departamento direktorė Lina Vaitkevičienė. – „Mūsų verslininkai turi nemažai galimybių, pasinaudojus unikalia danų verslo nuojauta, praplėsti savo prekių ar paslaugų eksporto rinkas bei surasti naujų partnerių,” – pridūrė ji.

Organizuojama verslo misija – tai puiki proga susipažinti su Danijos pramone, pristatyti savo produkciją ir paslaugas, užmegzti naujus kontaktus su potencialiais kitos šalies verslo partneriais bei padėti pagrindą tolimesniems bendradarbiavimo ir verslo santykiams. Kiekvienai dalyvaujančiai Lietuvos įmonei, atsižvelgiant į jos veiklos pobūdį bei pageidavimus bus parinkti partneriai, su kuriais vyks individualūs verslo susitikimai.

„Nemažai Lietuvos verslininkų jau gana stipriai įsitvirtino Danijos rinkoje. Tai rodo, kad mūsų įmonėmis pasitikima, jų produkcija gerai vertinama ir ieškoma vis daugiau kontaktų su mūsų šalies verslininkais. Agentūra sulaukia nemažai užklausimų iš daniškų kompanijų, kurios norėtų perkelti savo gamybą į Lietuvą. O štai sektoriai, kur Lietuvos verslininkai galėtų konkuruoti – tai: metalo, medžio apdirbimo ir įrangos pramonė, aukštosios technologijos, plastmasės gamyba, elektrotechnika,” – sakė LEPA Tarptautinės prekybos plėtros departamento projektų vadovė Aneta Kacėnaitė-Bulovienė.

Danija yra tarp svarbiausių mūsų užsienio prekybos partnerių. 2006 m. sausio – lapkričio mėn. eksportas sudarė 1482,9 mln. Lt., t.y. 4,2 proc. Lietuvos eksporto ir palyginus, su 2005 m. sausio – vasario mėn. padidėjo 13, 8 proc. Daugiausia į Daniją eksportavom aprangos bei tekstilės gaminius, baldus, medieną ir jos gaminius. Tuo tarpu daugiausiai iš danų importavom mašinas ir įrengimus, metalo gaminius, chemijos ir maisto pramonės produkciją.

Pagal tiesioginių užsienio investicijų apimtis Danija yra antra didžiausia investuotoja (pirmauja Rusija). 2006m. spalio 1d. duomenimis danai investavo 4,1 mlrd. Lt ir sudarė 16,3 proc. visų investicijų į Lietuvą. Pagrindiniai investuotojai yra Denmark’s TDC (Tele Danmark A/S), DFDS Tor Line A/S, Danisco Sugar A/A, Danish Brewery Group, Odense Steel Shipyard Ltd.

Dėl detalesnės informacijos prašome kreiptis į LEPA Tarptautinės prekybos plėtros departamento projektų vadovę Anetą Kacėnaitę-Bulovienę telefonu Vilniuje 2649075 arba el.p. aneta@lda.lt

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.