Pristatoma socialinio dialogo monitoringo ir informavimo sistema

Rytoj, sausio 19 d., Lietuvos aprangos ir tekstilės įmonių asociacija (LATIA) savo sektoriaus įmonių vadovams ir specialistams pristato socialinio dialogo monitoringo ir informavimo sistemą. Sistema padės stebėti Lietuvos aprangos ir tekstilės sektoriaus veiklą, įvertinti jos konkurencinius pranašumus, rinkos tendencijas ir pokyčius.

Pristatomoje socialinio dialogo informavimo ir monitoringo svetainėje didžiausias dėmesys skiriamas probleminėms aprangos ir tekstilės sektoriaus sritims: darbo užmokesčiui, darbo sąlygoms ir darbo saugai, darbo našumui ir kokybei. Skirtingose informacinės svetainės rubrikose įmonių darbuotojai gali dalintis „gerosios praktikos” pavyzdžiais, įvairiomis idėjomis, susijusiomis su naujų projektų inicijavimu. Tokiu būdu aprangos ir tekstilės sektoriaus darbuotojai gauna kokybišką informaciją apie savo sektoriaus veiklą.

„Svetainėje skelbiama bendra statistinė ir analitinė informacija apie aprangos ir tekstilės pramonės šaką, analizuojami rinkos tendencijos bei pokyčiai, aptariama įmonių dabartinė ir būsima veikla, darbo santykiai ir galimi užimtumo pokyčiai. Gaudami šią informaciją, galime geriau suprasti ir įvertinti situaciją Lietuvos aprangos ir tekstilės pramonės šakoje bei imtis konkrečių veiksmų, inicijuoti iškilusių problemų aptarimą ir ieškoti jų sprendimo būdų”, – sako Lietuvos aprangos ir tekstilės įmonių asociacijos generalinis direktorius Vidmantas Vikšraitis.
Jis įsitikinęs, kad nuolatinis Lietuvos aprangos ir tekstilės pramonės įmonių socialinės padėties stebėjimas leis geriau pažinti šio sektoriaus veiklą, įvertinti jo galimybes bei nuosekliai įgyvendinti numatytus įmonių darbo tikslus.

Prieš oficialų sistemos pristatymą, specialiuose mokymuose dešimt aprangos ir tekstilės įmonių darbuotojų bei LATIA vykdomo socialinio dialogo stiprinimo projekto partnerių buvo mokomi naudotis informacine socialinio dialogo monitoringo ir informavimo sistema.

„Galbūt tai sukels nuostabą, tačiau kol kas mūsų sektoriuje nėra daug darbuotojų mokančių dirbti kompiuteriu. Specialiai surengtuose mokymuose dalyvavę specialistai grįžę į savo darbovietes, įgyta patirtimi dalinasi su savo kolegomis bei moko juos naudotis informacine sistema”, – sako V. Vikšraitis.

Informacinė socialinio dialogo monitoringo ir informavimo sistema yra viena iš LATIA įgyvendinamo ES lėšomis finansuojamo projekto „Socialinės partnerystės plėtojimas Lietuvos aprangos ir tekstilės pramonės šakoje” veiklų. Projektas įgyvendinamas nuo 2005 m. balandžio ir tęsis iki 2008 m. vasario mėnesio. Informacinė socialinio dialogo monitoringo ir informavimo sistema veikia adresu www.socdialogas.lt

„Socialinės partnerystės plėtojimo Lietuvos aprangos ir tekstilės pramonės šakoje” projektą įgyvendina Lietuvos aprangos ir tekstilės pramonės asociacija, Lietuvos lengvosios pramonės profesinė sąjunga, Lietuvos pramonės įmonių profesinė sąjunga „Solidarumas” bei Lietuvos darbo rinkos mokymo tarnyba. Taip pat projekte dalyvauja dvylika Lietuvos aprangos ir tekstilės sektoriaus įmonių.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.