Islandai įsigijo likusias „Žvilgsnis iš arčiau“ akcijas

Prieš metus įsigijusi 75 proc. kreditų valdymo ir skolų išieškojimo bendrovės „Žvilgsnis iš arčiau” akcijų, Islandijos kreditų valdymo įmonė „Creditinfo Group Ltd” nupirko ir likusią 25 proc. akcijų dalį. Nuo šiol islandai pilnai kontroliuos anksčiau investicinei bendrovei „ŽIA valda” priklausiusią įmonę. Sandorio suma neskelbiama.

Įvykdžiusi pirkimą „Creditinfo Group Ltd” taip pat perims ir „Žvilgsnis iš arčiau” įkurtos atstovybės Rygoje (Latvijoje) „Zvilgsnis Latvia” valdymą.

25-ose šalyse kreditingumo vertinimui skirtą informaciją teikiančiai „Creditinfo Group Ltd” Lietuvoje priklausys jau antra įmonė. Islandiškojo kapitalo bendrovė turi įsigijusi 100 proc. UAB „InfoBankas” akcijų.

„Turime strateginį siekį stiprinti „Creditinfo Group Ltd” pozicijas ne tik Lietuvoje, bet ir visame Baltijos šalių regione. Valdydami dvi didžiausias Lietuvos kreditingumo informacijos rinkos dalyves plėsime veiklą šiame regione”, – sakė „Creditinfo Group Ltd” vykdantysis vadovas Olafur Vilhjalmsson.

Anot jo, savininkai aktyviai plėtos abiejų įmonių veiklas – ir „Žvilgsnio iš arčiau” ir „InfoBanko”. Jos kartu užima apie per 50 proc. Lietuvos kreditingumo informacijos paslaugų rinkos.

Minėtos bendrovės valdo du didžiausius šalyje juridinių ir fizinių asmenų skolų registrus. „Žvilgsniui iš arčiau” priklauso „Asmens skolų registras” ir „Įmonių registras”, kuriame kiekvienais metais atliekama vidutiniškai apie 1 mln. paspaudimų. „InfoBankas” administruoja didžiausią Lietuvoje skolininkų administravimo informacinę sistemą SAIS. Joje kaupiama informacija apie visų šalies bankų, lizingo, telekomunikacijų, skirstomųjų tinklų ir kitų ekonomikos sektorių įmonių skolininkus.

Remiantis šiose duomenų bazėse esančia informacija nustatomas privačių ir verslo klientų patikimumas bei mokumas. „InfoBankas” yra pirmoji nefinansinio sektoriaus bendrovė Lietuvoje, sukūrusi statistinį verslo klientų vertinimo modelį, kuris remiasi informacija apie Lietuvoje veikiančias įmones ir atitinka bankų sektoriuje taikomus Basel II reikalavimus.

„Žvilgsnis iš arčiau” per metus raštu įvertina daugiau nei 10 tūkst. įmonių, bendras įvertinamų skolų portfelis siekia 50 mln. litų. Bendrovė kasmet išieško skolų iš daugiau nei 20 tūkst. subjektų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.