„EksprESe LT” – kaip suomiai laukia „Eurovizijos”

Ketvirtadienį Lietuvos televizijos tiesioginėje laidoje „EksprESas LT” – pasakojimai iš Europos šiaurės ir pietų. 19.35 val. prasidedančioje laidoje matysime reportažus iš šių metų „Eurovizijos” sostinės Helsinkio ir Bulgarijos slidinėjimo kurorto.

Europa juokauja, kad šiemet pavasario šiluma į vieną šalčiausių pasaulio šalių Suomiją ateis anksčiau, negu paprastai. Jau dabar klimatas Suomijos sostinėje „šyla” dėl gegužę Helsinkyje vyksiančios „Eurovizijos”. Tuo įsitikino „EksprESo LT” žurnalistai.

Santūrūs suomiai prisipažįsta, jog jų pasiuntinių – pabaisų „Lordi” pergalė pernykščiame „Eurovizijos” konkurse jiems buvo netikėta. Nuomonių apie šią grupę esama įvairių. Tačiau būsimasis renginys jų šalyje suomius džiugina – juk tai ne tik komercinės pajamos, bet puiki šalies reklama.

„Eurovizijos” finalas vyks Helsinkio ledo rūmuose. Kol kas pasirengimą koncertui stabdo ledo ritulio varžybos, tačiau jau greitai šiuose rūmuose skambės ne sporto sirgalių skanduotės, o gražiausios Europos dainos. „Eurovizijos” organizatoriai žada įspūdingą reginį, o kai kurias paslaptis apie šį šou pavyko išgauti ir LTV žurnalistams.

Kitas pasakojimas šį ketvirtadienį – iš Bulgarijos humoro sostinės Gabrovo. Sakoma, jog ten gyvena net už suvalkiečius taupesni žmonės: esą jie taupo absoliučiai viską – nakčiai sustabdo laikrodžius, kad veltui dirbdami nesidėvėtų, vištidėje naktį uždega šviesą, kad perekšlės, manydamos jog išaušo, dėtų kiaušinius antrąsyk. Gabrovietiškus pokštus ir linksmybes bei neįtikėtinas satyros sostinės tradicijas stebėję žurnalistai sako šiame mieste aptikę ir lietuvių pėdsakų.

Trečiasis reportažas taip pat iš Bulgarijos. Lietuvos turizmo agentūros siūlo apsilankyti Bansko slidinėjimo kurorte, kurį bulgarai su pasididžiavimu vadina vienu geriausiu Rytų Europoje. Paieškoti žiemos nusprendė ir „EksprESo LT” filmavimo grupė. Grįžę žurnalistai pasakoja, kad kalnai ten išties gražūs ir klimatas puikus, tačiau dauguma viešbučių apšiurę, o vakarinės pramogos labai primena Palangą prieš 10 metų. Tačiau nostalgiškų šio miesto gerbėjų nestinga. Netrūksta ir norinčių jame įsigyti būstą – nekilnojamo turto verslas ten klesti.

„EksprESas LT” – ketvirtadienį 19.35 val. per nacionalinę televiziją.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Žiniasklaida su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.