Pirmoji „Atlanto” repeticija

Vakar pirmąsias kontrolines rungtynes šį sezoną miesto centrinio stadiono žiemos aikštėje žaidė Klaipėdos „Atlanto” futbolininkai.

Atlantiečiai susitiko su Palangoje treniruočių stovykloje esančia šalies vicečempione Panevėžio „Ekrano” ekipa.

Jau pirmą susitikimo minutę klaipėdiečių vartininkui M. Maksvyčiui teko išimti kamuolį iš tinklo. Po D. Bičkos baudos smūgio pirmasis prie kamuolio „Atlanto” baudos aikštelėje suskubo E. Varnas ir pelnė įvartį.

Penkioliktą minutę pasižymėjo ir pats D. Bička – 2:0.

Esant šiam rezultatui du kartus galėjo padėtį sušvelninti „Atlanto” naujokas A. Douglas, tačiau jo smūgiai iš įvartinių situacijų buvo netikslūs.

Po pertraukos ekraniečiai pelnė dar du įvarčius ir iškovojo pergalę rezultatu 4:0. Antrame kėlinyje „Ekranui” įvarčius pelnė E. Varnas (50 min.) ir M. Savėnas (78 min. – iš baudinio).

Su „Ekranu” žaidė šie atlantiečiai: M. Maksvytis (nuo 82 min. – P. Pocius), P. Šarūnas (nuo 46 min. – D. Šiškinas), K. Gnedojus, D. Ramonas (nuo 60 min. – E. Užkuraitis), R. Maciulevičius (nuo 46 min. – M. Žigutis, nuo 85 min. – E. Bielskis), A. Pancerovas (nuo 46 min. – M. Grigaitis), Z. Butkus (nuo 46 min. – D. Surblys), D. Navikas, A. Petreikis (kapitonas), R. Žvingilas (nuo 46 min. – A. Mirauskas), A. Douglas.

Dėl pralaimėjimo „Atlanto” klubo vadovas ir treneris V. Lekevičius žaidėjų per daug nekaltino: „Žaidėme su pajėgiu varžovu, kuris jau sužaidė keletą kontrolinių rungtynių. Atlantiečiai rungtyniavo pirmąsyk po atostogų. Išbandėme aikštelėje nemažai žaidėjų. Gaila, kad negalėjo žaisti mūsų legionierius I. Begičius, kuris tik prieš keletą dienų sugrįžo į Klaipėdą. Nepaisant pralaimėjimo, likau patenkintas K. Gnedojaus, D. Naviko, A. Petreikio, D. Ramono, A. Douglas, D. Surblio ir kitų futbolininkų žaidimu. Rankų nenuleidžiame, lipdysime komandos branduolį per treniruotes ir kitas kontrolines rungtynes.”

V. Lekevičius, paklaustas, ar dar ieško naujo komandos trenerio, „Vakarų ekspresui” sakė: „Ko gero, prie komandos vairo liksiu aš.”

Kol kas vyriausiųjų trenerių dar neturi tik du A lygos klubai – „Atlantas” ir Vilniaus „Žalgiris”. Neoficialiomis žiniomis, šis sostinės klubas savo strategą artimiausiomis dienomis jau turės. „Žalgirį” treniruoti yra kviečiamas buvęs Lietuvos rinktinės kapitonas, iš Gargždų kilęs Raimondas Žutautas.

Kitą savaitę „Atlantas” ketina sužaisti dar vienerias draugiškas rungtynes – su Marijampolės „Sūduva”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.