Mobilusis telefonas virto mokėjimo kortele

Kreditinių kortelių gigantas ir stambiausias mobiliųjų telefonų gamintojas sukūrė globalią sistemą, kuri pavers milijonų vartotojų mobiliuosius telefonus į pinigines.

Norint sumokėti už pirkinį, užtenka priglausti telefoną prie skaitytuvo, kuris užmezga ryšį su telefono mikroschema ir vėliau aparato savininkas mygtuko paspaudimu patvirtina mokėjimą.

Platforma, tapusi ilgamečių bandymų rezultatu, leido organizuoti bekontakčius ir distancinius mokėjimus be grynųjų pinigų. Vartotojai taip pat galės valdyti savo banko sąskaitas mobiliaisiais įrenginiais.

Bevieliu standartu, kuris sujungs mobiliuosius telefonus su mokėjimo sistema parduotuvėse, taps mikroschema „Near Field Communication”, jau plačiai naudojama važiavimo bilietams visame pasaulyje.

„Visa”, stambiausias kreditinių kortelių emitentas, teigia, jog jos kortelės ir mokėjimo sistemos atlieka finansinių operacijų už daugiau nei 4 trilijonus JAV dolerių per metus.

Pirmadienį pradėjusi veikti pirmoji mobiliosios mokėjimų platformos versija palaiko bekontakčius mokėjimus, personalizaciją, nuolaidų kuponus ir tiesioginį marketingą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Informacinės technologijos su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.