Dakaro ralis: dešimtasis etapas

„Mitsubishi” komanda, sėkmingai įveikusi dešimtąjį Dakaro lenktynių etapą, artėja prie septintos iš eilės pergalės prestižiniame dykumų maratone. 366 kilometrų Nema – Nema greičio ruožą be didesnių nuotykių įveikė visi keturi „Mitsubishi Pajero Evolution MPR13” pilotai.

Jau ne pirmą kartą šiemetiniame Dakaro maratone „Mitsubishi” ekipa buvo per plauką nuo pergalės etape. Šįkart greičiausiu „Mitsubishi” sportininku buvęs japonas Hiroshi Masuoka ruožo nugalėtojui Nasser Al Attiyah pralaimėjo vos 28 sekundes…

Lyderių gretose finišo liniją kirto ir kiti komandos atstovai. Stephane Peterhansel užfiksavo ketvirtą, Luc Alphand – šeštą, Nani Roma – aštuntą rezultatą.

Visgi, ne pergalės atskiruose etapuose, o stabilus važiavimas ir patikima technika yra tie lemiami veiksniai, kurie ant galutinio finišo pakylos leidžia virš galvos išdidžiai iškelti nugalėtojo statulėlę. Ne kartą šampano purslus Dakare laistę „Mitsubishi” ekipos lenktynininkai kol kas tvirtai žengia šio tikslo link.

Bent jau kol kas atrodo, kad septintoji iš eilės ir dvylikta pergalė per visą komandos istoriją tampa vis labiau pasiekiama. Šiandien įveiktas dešimtasis lenktynių etapas buvo paskutinis, kuriame sportininkai kovojo su smėlio kopomis. Visi lenktynių dalyviai sutartinai tvirtina, kad sunkiausioji Dakaro dalis įveikta. Likusieji maratono ruožai bus trumpesni ir lengvesni tiek automobiliams, tiek juos vairuojantiems pilotams.

Šiandienos etapo finišą pasiekę dalyviai rytoj galės atgauti jėgas ir deramai pasirengti maratono finišui. Mat dėl terorizmo grėsmės vienuoliktasis Dakaro maratono etapas iš Nema į Timbuktu buvo atšauktas, todėl sportininkai rytoj važiuos tiesiai į Ayoun miestą, kuriame lauks dvyliktojo etapo starto.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.