Lietuvos atlikėjus „parduoda“ visame pasaulyje

Muzikos vadybos agentūra M.P.3 suteikė licencijas prekiauti savo išleistų atlikėjų muzikos kūriniais pasaulyje populiariems interneto portalams.

M.P.3 agentūros išleistus kūrinius galima nusipirkti bet kurioje pasaulio šalyje, tereikia apsilankyti tokiuose portaluose kaip „iTunes Music Store”, „Napster”, „eMusic”, „Amazon”, „Musicnet”, „Virgin Mega”, „Sony Connect” ir kituose.

M.P.3 tapo pirmąja Lietuvoje agentūra, licencijavusia mūsų šalies atlikėjų kūrinius populiariose užsienio svetainėse. Minėtuose tinklalapiuose legaliai galima įsigyti ir parsisiųsti Jurgos „Aukso pieva”, „Lemon Joy” „1210”, „LT United” „We Are the Winners” bei Andriaus Mamontovo „Saldi. Juoda. Naktis” ir „Tyla” dainas ir albumus.

„Tai, kad jau turime galimybę pristatyti lietuvių atlikėjų muziką tarptautiniuose tinkluose, įkvepia tolimesniems žingsniams, – sakė M.P.3 agentūros vadovas Vaidas Stackevičius. – Dabar bet kurioje pasaulio šalyje esantis žmogus gali susipažinti su lietuviška muzika jau nebe lietuviškame internete, o didelį svorį pasaulyje turinčiuose tarptautiniuose tinkluose”.

Praėjusių metų birželio mėnesį M.P.3 pasirašė bendradarbiavimo sutartį dėl savo išleistos muzikos platinimo interneto portaluose visame pasaulyje su JAV kompanija „Independent Online Distribution Alliance, Inc.”, kurios pagrindinė būstinė yra San Franciske. Padedant šiai kompanijai buvo pasiekti susitarimai su daugiau kaip 100 portalų. Kelis mėnesius užtrukus dokumentų tvarkymui ir kūrinių paskleidimui interneto portaluose, pirmasis lietuviškos muzikos pardavimas užsienyje prasidėjo rugpjūčio mėnesį.

Pasak Vaido Stackevičiaus, pardavimo srautai iš pradžių nėra dideli, tačiau jie yra augantys ir galima tikėtis, kad šis dainų populiarinimo būdas įsibėgės. „Didžiausio susidomėjimo iki šiol sulaukė plačiausiai iš lietuviškų dainų nuskambėjusi „LT United” „We Are the Winners”, tačiau malonu pastebėti susidomėjimą ir kitais lietuvių atlikėjais. Neseniai gavome ataskaitas už spalio mėnesį, kuriose užfiksuotas pirmasis Jurgos, „Lemon Joy”, A.Mamontovo kūrinių pardavimas”, – sakė V.Stackevičius.

M.P.3 vadovo nuomone, Lietuvoje po truputį daugėja grupių ir atlikėjų, su-brendusių savo muziką eksportuoti už Lietuvos ribų.

„Pradžia padaryta. Tikime, kad interneto platinimas užsienio portaluose yra tvirtas žingsnis populiarinant lietuvišką muziką užsienyje”, – mano V.Stackevičius.

M.P.3 muzikos vadybos agentūra rūpinasi Jurgos, „Skamp”, „Lemon Joy”, „The Hobos” karjera bei įgyvendina su užsienio atlikėjų koncertais susijusius projektus. Kompanijos sėkmės pagrindu tapo filosofija dirbti tik su mėgstama muzika ir originaliais projektais. „Visų pirma esame savo atstovaujamų grupių gerbėjai ir tik po to vadybininkai”, – sakė Vaidas Stackevičius.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.