Eismo nelaimės – nuo absurdiškų iki skaudžių

Policijos pareigūnai konstatuoja, kad dažniausia avarijų priežastis vis dar ta pati – viršijamas greitis

Vakar po pietų greta Šilainiuose esančio prekybos centro „Norfa” įvyko netikėtas incidentas – lengvasis automobilis įsirėžė į parduotuvės vitriną. Šią kuriozišką avariją sukėlusios vairuotojos klaida vos netapo skaudžios nelaimės priežastimi, tačiau, laimė, žmonės nenukentėjo. Tuo tarpu savaitgalį Kauno teisėsaugininkai fiksavo rekordiškus vos prasidėjusių metų eismo nelaimių skaičius. Pastarosiose neišvengta sužeistųjų.

Atsitrenkė į parduotuvės vitrinas

Apie incidentą Kuršių gatvėje policijos pareigūnams pranešta vakar apie 13.15 val. Čia 52-ejų metų Lidijos S. vairuojamas „Opel Corsa” markės automobilis atsitrenkė į stiklinę prekybos centro vitriną, esančią prie pat automatinių stumdomų durų. Pritrūko vos pusmetrio į dešinę, kad mašina būtų atsidūrusi vienoje iš parduotuvių bei išvarčiusi prie stiklinės vitrinos išdėliotas laisvalaikio prekes.

Teisėsaugininkų duomenimis, maždaug šešerius metus vairuojanti moteris po sukeltos nelaimės paaiškino netyčia sumaišiusi pavaras, nors jos automobilis yra su automatine pavarų dėže. Pareigūnai beveik neabejoja, kad vairuotoja, ketindama važiuoti atbuline eiga, atsigręžė atgal ir nė nepajuto, kad mašina juda į priekį, o po to nebesusigaudė, kas vyksta, ir dėl patirto streso vietoje stabdžio pedalo numynė akceleratorių. Automobilis sustojo tik išdaužęs kelių metrų aukščio ir panašaus pločio stiklą bei atsirėmęs į aliumininį vitrinos rėmą, kurį ir apgadino. Nuo smarkaus smūgio buvo aplamdytas ir automobilio priekis. Žmonės įvykio metu nenukentėjo.

2005-ųjų birželį panaši nelaimė įvyko prie prekybos centro „Savas”, kai 34-erių vairuotoja automobiliu įvažiavo į vaikų žaidimų kambarį, o sudaužytos vitrinos stiklo šukės smarkiai sužalojo pro šalį ėjusią moterį ir jos mažametę dukrą.

Naktinės avarijos kaltininkas – paauglys

Praėjusį savaitgalį nuo penktadienio iki sekmadienio iš viso įvyko dvylika įskaitinių avarijų, kurių metu nukentėjo žmonės. Trys nukentėjusieji nepilnamečiai. Devynios iš dvylikos eismo nelaimių įvyko penktadienį.

Viena didesnių eismo nelaimių įvyko penktadienio rytą Vėtrungės gatvėje, kur aštuoniolikmečio moksleivio Tado K. vairuojamas „Renault Megane” markės automobilis ties 12-uoju namu parbloškė į kelio važiuojamąją dalį išbėgusią pėsčiąją. Po smūgio į pėsčiąją išgąsčio paveiktas jaunuolis, vairuotojo pažymėjimą gavęs vos prieš pustrečio mėnesio, pasuko į šalikelę ir apgadino ten stovėjusius keturis automobilius. Manoma, kad avarijos priežastimi galėjo būti viršytas leistinas saugus greitis.

Devynmetę „Ryto” pradinės mokyklos auklėtinę Mildą B., patyrusią daugybinius sužalojimus, greitosios pagalbos medikai pristatė į Kauno medicinos universiteto klinikas (KMUK), o suteikus būtiną medicininę pagalbą, išleido gydytis namuose.

Iš viso tądien sužaloti trys nepilnamečiai. Tą patį penktadienio rytą K.Baršausko gatvėje 63-ejų metų kauniečio Vaclovo D. vairuojamas automobilis „Kia Carnival” pėsčiųjų perėjoje parbloškė ir sunkiai sužalojo septyniolikmetę Sandrą R., kuri dėl patirtų sudėtingų daugybinių sužalojimų taip pat pateko į KMUK, kur gydoma Vaikų intensyvios terapijos skyriuje.

Dar vienas paauglys taip pat nukentėjo K.Baršausko gatvėje naktį iš šeštadienio į sekmadienį. Tiesa, šįkart šešiolikmetis pats sėdo prie lengvojo automobilio vairo, neturėdamas teisės vairuoti. Apie 2.30 val. nuo A. ir J.Gravrogkų M.Riomerio gatvės link dideliu greičiu atlėkęs „Volkswagen Passat”, artėdamas prie žiedinės sankryžos, nė nepristabdė, nulėkė tiesiai ir įsirėžė į troleibusų elektros linijos atraminį stulpą. Kaip paaiškėjo, prie vairo sėdėjo šešiolikmetis Darius O., o greta jo – panašaus paaugliško amžiaus keleivis. Pastarasis nenukentėjo, o jaunasis „vairuotojas” už savo poelgį turėjo sumokėti mėlynėmis ir galvos sužalojimais. Iš viso šiemet Kaune įvykusiose eismo nelaimėse nukentėjo jau šeši nepilnamečiai.

Bandė sprukti

Kauno miesto vyriausiojo policijos komisariato Viešosios policijos Eismo priežiūros tarnybos pareigūnai pastebėjo, kad su nedrausmingais vairuotojais susidurta ne tik mieste, bet ir magistraliniuose užmiesčio keliuose.

Pavyzdžiui, sekmadienį kelyje Vilnius-Kaunas, Kaišiadorių rajone, 22-ejų metų kaunietis Modestas T., važiuodamas 148 km/h greičiu (leistinas greitis – 90 km/h), stabdomas policijos pareigūnų nestojo ir mėgino sprukti Rumšiškių link, o ten posūkyje nesuvaldė savo „Audi A3” markės automobilio ir trenkėsi į gatvės apšvietimo stulpą. Įvykio metu transporto priemonė sugadinta nepataisomai, o vairuotojas, nors ir nesusižalojo, tačiau privalės atsakyti ne tik už greičio viršijimą, bet ir teisėtų pareigūnų reikalavimų nevykdymą bei sukeltą avariją.

Nelaimės metu vairuotojas buvo blaivus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.