Europoje per kalėdinę savaitę sulaikyti rekordiniai skaičiai neblaivių vairuotojų

Per Europos kelių policijos tinklo (TISPOL) inicijuotą policinę priemonę, skirtą transporto priemonių vairuotojų blaivumui ir apsvaigimui nuo narkotinių medžiagų tikrinti, Europos valstybėse per vieną savaitę buvo išaiškinta bemaž 16.000 neblaivių vairuotojų.
Daugiau kaip 20 Europos valstybių policija nuo 2006 m. gruodžio 18 d. iki gruodžio 24 d. patikrino 738.853 vairuotojus, iš kurių 15.593 buvo apsvaigę.
Kaip informuoja TISPOL, tai yra 66 proc. daugiau nei per analogišką akciją 2005 m. gruodį. Tuomet neblaivių vairuotojų skaičius siekė 9.368, o iš viso patikrinta – 716.438 asmenys.
Daugiausia transporto priemonių patikrinta Ispanijos Karalystėje – 138 316. Daugiau nei tūkstantis (1 366) vairuotojų buvo neblaivūs, tai sudaro 1 proc. patikrintųjų.
Daugiausia neblaivių vairuotojų išaiškinta Rumunijoje. Šioje šalyje policijos pareigūnai patikrino 23 144 vairuotojus, tarp kurių 3 840 buvo neblaivūs (16,6 proc.).
Mažiausiai neblaivių vairuojančių asmenų nustatė Suomijos policininkai – patikrinus 20.477 eismo dalyvius, neblaivūs pasirodė esą tik 30.
Be to, vykusių priemonių metu patikrinta ir 12 729 vairuotojai dėl apsvaigimo nuo narkotinių medžiagų. Išaiškinti 346 (2,7 proc.) vairuotojai, kurie buvo vartoję psichotropinių medžiagų ir apsvaigę nuo jų.
Primename, kad Lietuvoje buvo patikrintas 48 591 transporto priemonės vairuotojas: 541 iš jų buvo neblaivus (tai sudaro 1,1 proc. patikrintų vairuotojų). 2 atvejais pasitvirtino įtarimas, kad vairuotojai buvo apsvaigę nuo narkotikų.
Europos kelių policijos tinklo prezidentas Edi Greifas (Eddy Greif) apibendrindamas akcijos rezultatus teigė:,,Nežiūrint tam tikros sėkmės pastaraisiais metais mažinant žūvančiųjų Europos keliuose skaičių, yra akivaizdu, kad jis vis tiek yra nepriimtinai didelis, ir vairavimas išgėrus yra viena pagrindinių nelaimių keliuose priežasčių. Perspėju kiekvieną vairuotoją, neblaivų sėdantį vairuoti, pagalvoti apie galimas pasekmes. Policijos pareigūnai numato panašias akcijas organizuoti visus metus, ne tik per Kalėdas”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.