„Urvinių” šeima padidėjo: scenoje debiutavo aktorius Vaidotas Martinaitis

Populiariausios Lietuvoje teatro komedijos „Urvinis žmogus” vienintelio herojaus – „vidutinio statistinio vyro” – monologus nuo šiol scenoje interpretuos dar vienas aktorius: sekmadienį Vilniuje šį vaidmenį pirmą kartą suvaidino Vaidotas Martinaitis. Šio 38 metų aktoriaus, pernai pelniusio prestižiškiausią Lietuvos teatro pasaulyje „Aukso kryžiaus” apdovanojimą, debiutą sausakimšame klube „New York” publika įvertino griausmingomis ovacijomis.
Tiesa, tik labai nedaugelis atėjusiųjų į šį spektaklį žinojo, kad sekmadienio vakarą rengiama V.Martinaičio premjera. Tai buvo komedijos „Urvinis žmogus” organizatorių siurprizas žiūrovams šio spektaklio dvejų metų sceninio gyvenimo proga. Pirmą kartą „Urvinis žmogus” tame pat „New York” klube buvo parodytas 2005-ųjų sausio 14 dieną.
„Jaučiuosi padaręs didelį darbą – juk tai pirmasis monospektaklis mano karjeroje. Vienas scenoje dvi valandas – tai iššūkis bet kuriam aktoriui. O komedijos žanras reikalauja dar ir ypatingų pastangų, nes vien smagaus teksto nepakanka – reikia sukurti labai artimą ryšį su publika”, – kalbėjo V.Martinaitis, kurį daugelis teatro kritikų vadina iki galo neatskleistu talentu.
V.Martinaičio pasirodymą režisavo pirmasis „urvinis” – jau dvejus metus šioje komedijoje vaidinantis aktorius Dainius Kazlauskas. Trečiasis „urvinių” šeimos narys yra aktorius Darius Meškauskas, debiutavęs 2005 metų rudenį.
„Neabejoju, kad naujasis „urvinis” scenoje spindės taip pat ryškiai, kaip ir jo pirmtakai. O žiūrovams pasiūlysime, galima sakyti, trečią spektaklį, nes natūralu, kad kiekvienas aktorius scenoje sukuria savitą personažą”, – sakė komediją „Urvinis žmogus” Lietuvoje pastačiusios agentūros „Baltic Music” vadovas Simonas Keblas.
Komedija „Urvinis žmogus” – tai humoro kupinas spektaklis, kurio vienintelis herojus – „tipiškas vyras” – scenoje aiškinasi, kodėl vyrai ir moterys nuo pat urvinio žmogaus laikų nesugeba iki galo suprasti vienas kito kalbos, minčių ir jausmų. Aiškinasi taip, kad žiūrovai tiesiog sproginėja iš juoko, nejučia scenoje atpažindami save pačius.
Išsyk po premjeros 2005-ųjų sausį nepaprastai išpopuliarėjęs „Urvinis žmogus” šiuo metu yra vienas iš pačių sėkmingiausių teatro projektų Lietuvoje. Komedija nuolat rodoma Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje po 10-12 kartų per mėnesį. Iš viso nuo premjeros dienos spektaklis jau rodytas apie 220 kartų, jį pamatė daugiau kaip 85 tūkstančiai žmonių.
„Urvinis žmogus” yra pirmasis Lietuvoje repertuarinis spektaklis, patekęs į Brodvėjaus rekordų knygą: ši amerikiečio aktoriaus ir teatro prodiuserio Robo Bekerio (Rob Becker) 1991 metais sukurta komedija yra ilgiausiai per visą Brodvėjaus istoriją scenoje išbuvęs monospektaklis. Be Lietuvos, dabar jis rodomas daugiau kaip 30-yje valstybių visuose žemynuose.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.