Ekonominiai kivirčai nutilo

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas susitarimą su Baltarusija energetikos klausimais vadina priimtinu kompromisu abiem šalims.

Pasak V. Putino, svarbiausias šių derybų rezultatas yra perėjimas prie rinkos santykių su Baltarusijos partneriais, visų pirma energetikos sferoje.

Baltarusija pasirengusi panaikinti kelias dešimtis apribojimų, kurie taikomi jos teritorijoje norinčioms veiklą plėtoti Rusijos įmonėms. Apie tokį Minsko ir Maskvos susitarimą ketinama paskelbti jau artimiausiu metu, pranešė naujienų agentūra PRIME-TASS.

Numatoma panaikinti maždaug 40 Baltarusijos prezidento įsakų ir dekretų, taip pat ir beveik 20 respublikos vyriausybės nutarimų. Tokiu būdu Rusijos kompanijos galės sutaupyti iki pusės milijardo JAV dolerių.

Po naftos tiekimo konflikto su Rusija Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka, kuriam uždrausta atvykti į Europos Sąjungą (ES) dėl griežtų priemonių taikymo prieš demokratinės opozicijos aktyvistus, parodė esąs pasiruošęs bendradarbiauti su bloku dėl energetinio saugumo, praneša „EUbusiness”.

„Jei europiečiai yra pasiruošę bendradarbiauti šioje srityje su Baltarusija, mes pasirengę visapusiškam bendradarbiavimui, kad užtikrintume mūsų nacionalinį saugumą užsitikrindami kuro tiekimą”, – pareiškė A. Lukašenka per nacionalinę televiziją.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.