Futbolas: varžybos ir peržiūros

Lietuvos futbolo čempionas „Kaunas” baigia pasirengti Sandraugos taurės turnyrui, savaitgalį prasidedančiam Maskvoje.

Praėjusią savaitę kauniečių treniruočių stovykla vyko Latvijoje. Penktadienį „Kaunas” planavo žaisti kontrolines rungtynes su Liepojos „Metalurgs”, bet Latvijos klubui vadovaujantis Benjaminas Zelkevičius varžybų atsisakė dėl to, kad komanda tik pradėjo rengtis naujam sezonui.

Šeštadienį su šalies čempionais sostinės „Sportimos” stadione sutiko žaisti „Žalgiris”, kurio futbolininkai į treniruotes susirinko prieš kelias dienas. Rungtynes 3:1 (1:0) laimėjo „Kaunas”. 10-ą minutę pasižymėjo aktyviai rungtyniavęs kauniečių puolėjas iš Brazilijos Rafaelis Ledesma. 60-ą minutę vilnietis Aleksandras Romašovas rezultatą išlygino. 65-ą minutę po kampinio taikliai galva smūgiavo kitas kauniečių puolėjas Mindaugas Grigalevičius, kuris pernai buvo paskolintas „Šilutei”. Svečių pergalę 85-ą minutę įtvirtino buvęs Kėdainių „Nevėžio” saugas Marius Činikas.

Kauniečių treneris Eugenijus Riabovas neslėpė tikėjęsis iš komandos kiek geresnio žaidimo, ypač iš saugų grandies futbolininkų.

Antrajame kėlinyje „Kaunui” atstovavo Minsko MTZ-RIPO klubo vidurio saugas Olegas Strachanovičius. Baltarusijos rinktinės ir MTZ-RIPO puolėjas Viačeslavas Glebas į Kauną turėjo atvykti vakar. Iš Maskvos „Dinamo” pasiskolintas dešinysis gynėjas Pascalis Mendy žaidė tik 10 minučių, nes senegalietis į Kauną atvyko nesitreniravęs.

Šalies vicečempionas Panevėžio „Ekranas” Rygoje 2:0 (2:0) įveikė vietos „Skonto”. Įvarčius pelnė gynėjas Gediminas Paulauskas (13-ą min.) ir saugas Dominykas Galkevičius (40-ą min.). 75-ą minutę varžovai neįmušė 11 metrų baudinio – kamuolys atsimušė į virpstą.

Panevėžiečių vartus gynė slovakas Lubošas Vojtaško. „Ekrano” kapitonas Mantas Savėnas nerungtyniavo dėl traumos.

Kitą savaitę panevėžiečiai išvyks į treniruočių stovyklą Palangoje, o vasario viduryje keliaus į Turkiją.

„Ekrano” gynėjas 24 metų Arūnas Klimavičius šiandien išvyko į Maskvos „Dinamo” peržiūrą ir su Rusijos komanda dvi savaites treniruosis Turkijoje. Sausio 23-iąją kontrolines rungtynes su „Dinamo” žais Vilniaus „Vėtra”.

Naujo kontrakto su „Ekranu” nepasirašęs 25 metų saugas Aurimas Kučys atsidūrė Krivoj Rogo „Krivbas” klube, Ukrainos čempionate po pirmojo rato užimančiame dešimtąją vietą. Šeštadienį Kučys su „Krivbas”, kurio naujuoju vyriausiuoju treneriu tapo buvęs žinomas Ukrainos futbolininkas Olegas Taranas, išvyko į treniruočių stovyklą Turkijoje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.