Gruodį muitininkai konfiskavo ne tik pirotechniką, bet ir narkotikus

Lietuvos muitinės pareigūnai per gruodžio mėnesį užfiksavo apie 400 prekių gabenimo pažeidimų. Sulaikyta įvairių prekių už beveik pusę milijono litų.

Kaip ir kitais praėjusių metų mėnesiais, populiariausia nelegaliai vežama prekė buvo cigaretės. Jų sulaikyta daugiau kaip 85 tūkst. pakelių už 216 tūkst. litų.

Gruodį muitininkai net 149 kartus sulaikė nelegaliai į mūsų šalį įvežamą alkoholį, prekes, įvežtas pažeidžiant intelektinę nuosavybę (už 67 tūkst. litų), beveik 12 tonų tualetinio vandens ir kt. Šį mėnesį buvo sulaikyta ir egzotiškų (pažeidžiant CITES konvenciją vežti 4 ropliai), ir Kalėdų metui skirtų prekių – pirotechnikos (2 atvejai).

Didžiausias gruodžio mėnesio muitinės pareigūnų laimėjimas – sulaikyti 5,6 kg narkotikų, kuriuos maršrutinio autobuso Vilnius – Ryga bagažo skyriuje bandė pravežti Latvijos gyventojas. Dėl šio įvykio Muitinės kriminalinės tarnybos skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas, iškelta baudžiamoji byla.

Gruodžio mėnesį muitinės pareigūnai taip pat surašė 154 Administracinės teisės pažeidimų bei 216 prekių sulaikymo protokolų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.