Geriausias šalies rankininkas nesigaili išvykęs

Praeitą sezoną naudingiausiu Lietuvos vyrų rankinio lygos žaidėju pripažintas Kauno „Granito/Kario” auklėtinis Valdas Novickis džiaugiasi, kad išvyko paragauti legionieriaus duonos į Vokietiją

Praeitą sezoną Kauno „Granito/Kario” įžaidėjas Valdas Novickis buvo pripažintas naudingiausiu Lietuvos vyrų rankinio lygos žaidėju. Jam atiteko ir rezultatyviausio rankininko titulas. Tačiau vasarą vasarį 21-ajį gimtadienį švęsiantis sportininkas pakėlė sparnus į Vokietijos klubą „Magdeburg”.

Rinktinės lyderis

V.Novickis dabar su Lietuvos rinktine dalyvauja 2008-ųjų Europos čempionato atrankos 5-osios grupės turnyre. Įžaidėją galima vadinti tvirtu mūsų nacionalinės komandos lyderiu. Jis rezultatyviausiai žaidė per kontrolinį turnyrą Rygoje, per pirmuosius du oficialius rinktinės mačus su italais taip pat pelnė daugiausiai įvarčių. Alytuje rankininkas pasižymėjo 9 kartus, o Italijoje – 8.

„Man tikrai sekasi, stengiuosi imtis daugiau iniciatyvos ir išeina visai neblogai, tik gal Italijoje truputį prasčiau sužaidžiau, nes kelis kartus svarbiomis akimirkomis praradau kamuolį”, – sakė V.Novickis.

Po dviejų rungtynių Lietuva turi vieną pergalę, prastesnį tarpusavio rungtynių su Italija balansą ir laukia kovos su pajėgia Šveicarijos nacionaline komanda. Sportininkas tiki, kad Lietuva yra pajėgi iškovoti vieną iš dviejų kelialapių į kitą atrankos varžybų etapą. Tam reikia grupėje užimti vieną iš dviejų pirmųjų vietų.

Magdeburge didelė konkurencija

Vokietijoje perspektyviam lietuviui kol kas sekasi ne taip gerai, kaip Lietuvos rinktinėje. „Magdeburg” pirmojoje komandoje jam kol kas nepavyksta įsitvirtinti, todėl daugiausiai tenka žaisti antrojoje klubo ekipoje. Ji rungtyniauja antrojoje bundeslygoje, o buvęs Kauno „Granito/Kario” rankininkas yra rezultatyviausias jos žaidėjas. „Pirmojoje komandoje negaunu daug žaisti, ten labai didelė konkurencija ir vyresni už mane žaidėjai, – teigė V.Novickis. – O antrojoje komandoje žaidžiu visas rungtynes ir esu rezultatyviausias.”

Pats rankininkas pripažįsta, kad pagrindinei ekipai jis dar yra per silpnas. „Žaisdamas antrojoje komandoje tikrai jaučiu trenerio pasitikėjimą. Jis man leidžia žaisti daug laiko, liepia imtis iniciatyvos, o pirmojoje dar reikia dirbti, nes ten labai aukštas lygis”, – tvirtino V.Novickis.

Kaunietis nesigaili palikęs savo gimtąjį miestą ir išvykęs į Vokietiją. „Tikrai nesigailiu, kad išvykau. Antrosios bundeslygos lygis aukštesnis už Lietuvos rankinio lygą, tad, manau, Vokietijoje aš greičiau tobulėsiu”, – sakė sportininkas.

Didžiuliai skirtumai

V.Novickis, nuvykęs į Vokietiją, pamatė, kad šioje šalyje į rankinį žiūrima profesionaliau. „Skirtumas tikrai gana didelis. Šiais metais teko matyti vienas Lietuvos rankinio lygos varžybas. Lietuvoje visai nėra metimų iš toli, labai lėtas žaidimas. Vokietijoje tempas didesnis, – teigė rankininkas. – Vokietijos bundeslyga yra nepalyginti aukštesnio lygio. Ten žaidėjai yra didelio meistriškumo, vykdomos efektyvios ir geros treniruotės. Ten visai kitoks požiūris į rankinį, nes „sukasi” didesni pinigai. Į visas rungtynes skrendame lėktuvu”, – aiškino V.Novickis.

Didelis populiarumas

Magdeburge lietuvis nustebo pamatęs, jog mieste populiariausia sporto šaka yra ne futbolas, o rankinis. „Į kiekvienas varžybas susirenka po 8 tūkstančius sirgalių. Magdeburge senos rankinio tradicijos, tad tikrai juntamas vokiečių susidomėjimas šia sporto šaka. Vietos futbolo klubas žaidžia tik ketvirtoje lygoje, tad visiems miesto gyventojams pirmoje vietoje yra rankinis, – tvirtino V.Novickis. – Dažnai matau gyventojus, vaikštinėjančius su klubo marškinėliais.”

Lietuvį klubo gerbėjai taip pat jau atpažįsta. „Būna, kad pasisveikina, palinki sėkmės per varžybas, – sakė sportininkas. – Iš merginų dėmesio nelabai sulaukiu, nes aš ne dažnai einu į kavines ar klubus vakarais. Laisvalaikiu ilsiuosi, nes per savaitę turiu tik vieną laisvą dieną. Norisi pailsėti, atgauti jėgas ir pasirengti kitai savaitei.”

V.Novickis džiaugiasi klubo suteiktomis gyvenimo sąlygomis. „Jos tikrai labai geros. Klubas skyrė automobilį, butą. Puiki medicininė priežiūra. Žodžiu, tikrai neturiu dėl ko skųstis, – sakė kaunietis. – Atmosfera komandoje gera. Aš ir anksčiau mokėjau vokiečių kalbą, todėl dėl jos didelių sunkumų nekilo – galiu su visais vokiečiais bendrauti, nueiname kartais po varžybų su komandos draugais kur nors kartu pasėdėti. Pirmojoje klubo komandoje yra lenkų ir rusų, tačiau su tais legionieriais nelabai sutariu. Klube yra 4 lenkai, jie daugiausia bendrauja tarpusavyje. Rusas už mane vyresnis, todėl su manimi irgi nebendrauja. Mano pagrindiniai draugai yra vokiečiai, jie už mane jaunesni, su jais geriausiai ir sutariu.”

Nedažnai namo grįžtantį rankininką kartais kankina tėvynės ilgesys. „Kartais pasitaiko tokių minučių, kai pradedu galvoti, jog noriu namo, pas šeimą ir draugus. Bet vėliau viskas susitvarko, – teigė V.Novickis. – Grįžtu tikrai nedažnai. Liepą išvykau į Vokietijos klubą ir grįžau tik prieš pat Kūčias.”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.