Pernai Vilniaus ir Klaipėdos „Akropoliuose“ apsilankė 25 mln. žmonių

Vilniuje ir Klaipėdoje veikiančiuose prekybos bei pramogų centruose „Akropolis” 2006 metais
apsilankė daugiau nei 25 mln. žmonių. Abiejuose „Akropoliuose” veikiančių operatorių apyvarta 2006 m. viršijo 1,1 mlrd. litų.

„Akropolis” siūlo didžiausią prekių, paslaugų ir laisvalaikio praleidimo pasirinkimą vienoje vietoje. Būtent tai lemia, kad net ir didėjant konkurencijai tarp prekybos centrų, mūsų lankytojų srautas tolygiai auga”, – sako Akropolis, UAB Prekybos centrų valdymo ir marketingo skyriaus vadovė Renata Jakubčionienė.

Per praėjusius metus bendra Vilniaus ir Klaipėdos „Akropoliuose” veikiančių operatorių apyvarta buvo daugiau kaip 1,1 mlrd. litų. Vien Vilniaus ir Klaipėdos „Akropoliuose” 11 parduotuvių turintis vienas didžiausių operatorių APB „Aprangos grupė” 2006 m. prekybos ir pramogų centruose „Akropolis” pardavė prekių už 64 mln. litų. Tai 2,8 kartus daugiau nei 2005 m. ir sudaro 21 proc. bendros „Aprangos” grupės praėjusių metų apyvartos. 2007 metais planuojama, kad „Aprangos” grupės pardavimai Vilniaus, Klaipėdos ir Kauno „Akropoliuose” didės iki 134 mln. litų ir tai sudarys 32 proc. bendros „Aprangos” grupės apyvartos.

2006 metais Vilniaus prekybos ir pramogų sostinę „Akropolis” aplankė 14,3 mln. žmonių. Palyginti su 2005 metais, šis skaičius išaugo 11 procentų. Vienerių metų sukaktį neseniai minėjęs Klaipėdos „Akropolis” per metus pritraukė 10,8 mln. lankytojų, tai net 35 procentais viršijo 2006 metų prognozę.

Abu prekybos centrus Vilniuje ir Klaipėdoje gruodžio mėnesį, – prieš didžiąsias metų šventes, – aplankė daugiau nei 2,5 mln. žmonių. Vilniaus „Akropolis” sulaukė 1,5 mln. lankytojų. Tai yra 21 proc. daugiau nei lapkričio mėnesį. Palyginti su 2005 metų gruodžiu, žmonių srautas prekybos ir pramogų sostinėje padidėjo 7 procentais. Tuo metu Klaipėdos „Akropolyje” gruodį apsilankė 1,1 mln. lankytojų.

Per šventes užfiksuotas naujas lankytojų srauto rekordas – gruodžio 23-iąją Vilniaus „Akropolyje” apsilankė 70,5 tūkst. žmonių. Iki šiol daugiausiai lankytojų per vieną dieną, – 61 tūkst., – Vilniaus „Akropolyje” apsilankė praėjusių metų spalį. Į Klaipėdos „Akropolį” gruodžio 23-iąją užsuko beveik 52 tūkst. žmonių.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.