Prie Klaipėdos – nauja spirito gamykla

Klaipėdos Laisvosios ekonominės zonos teritorijoje, Pramonės gatvėje, šalia jau kylančios metilo esterio gamyklos, ketinama statyti dar vieną, taip pat gaminsiančią biologinio kuro komponentą.

Būsimoji bendrovės „Alfabioetanolis” gamykla gamintų bioetanolį. Pasak projekto vadovo Lino Šakalio, ši medžiaga – tai etanolis arba geriamasis spiritas, priedas benzinui. Gaminti alkoholiniams gėrimams šio produkto naudoti nenumatoma.

Gamyklos naudojama žaliava būtų tik grūdai – rugiai, kviečiai, kvietrugiai, kukurūzai. Per parą čia būtų pagaminama 360 kubinių metrų etanolio. Skystos atliekos – broga – būtų išdžiovinamos, granuliuojamos ir naudojamos kaip priedas prie pašaro. Pasak L. Šakalio, jokių kvapų teritorijoje praktiškai nebus.

Gamyklos statyba gali kainuoti apie 50 mln. litų. Statybos terminai dar nenumatyti.

Klaipėdos miesto tarybos Teritorijų planavimo komitete vakar pristatytai gamyklos koncepcijai nepritarta, nes kol kas dar tik rengiamas poveikio aplinkai vertinimo dokumentas. Jo nesant, trūksta informacijos apie galimą taršą, o komitetui, pasak Savivaldybės administracijos Architektūros ir miesto planavimo skyriaus vedėjo Almanto Mureikos, rūpi apginti gyventojų interesus, kad paskui neužplūstų skundai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma .

1 atsiliepimas į "Prie Klaipėdos – nauja spirito gamykla"

  1. vytautaska

    Na, kad truputi spiritu ir kveptels, nieko baisaus. Mažiau bacilų liks.
    Anykščiuose, cezono metu taip pakvimpa keptais obuoliais, kad net dantys atšimpa. Bet niekas nesiskundžia. Aromaterapija. Reikėtų tuo metu turistus vilioti ir procesus demonstruoti.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.