Duobės drasko padangas

„Kelias niekada nekaltas. Kaltas yra vairuotojas, kuris nepastebėjo duobės”, – teigė Lietuvos automobilių kelių direkcijos juristas Gintaras Sadauskas, paklaustas, ar gatvės duobėje automobilio padangą prakirtęs vairuotojas gali tikėtis prisiteisti patirtą žalą.

Jo teigimu, padengti tokiu būdu patirtus nuostolius gali tik draudimo bendrovė, kurioje apdraustas automobilis.

„Vėliau draudikai ištirs, kas kaltas dėl to, jog vairuotojas įvažiavo į duobę ir sugadino savo automobilį, ir prisiteis žalą”, – tvirtino G.Sadauskas.

Tačiau draudimo bendrovių atstovai patvirtino, jog civilinės atsakomybės privalomuoju draudimu savo automobilius apdraudę vairuotojai tokioje situacijoje jokių išmokų negali tikėtis.

Privalomasis draudimas nuo nemalonumų apsaugo tik tada, kai žala padaroma trečiajam asmeniui.

Gatvės duobėje apgadinus automobilį, vairuotojas išmokos gali tikėtis tik tada, jei yra apsidraudęs savanoriškuoju kasko draudimu.

Patirtus nuostolius skaičiuoja žalos vertintojai.

Tačiau patekus į tokią nemalonią situaciją, pirmiausia reikėtų išsikviesti policininkus, kurie įregistruotų tokį įvykį.

Anot Eismo priežiūros tarnybos viršininko Sauliaus Švėgždos, pasitaiko atvejų, kai vairuotojai, gatvės duobėje prakirtę automobilio padangą, kviečia pareigūnus įregistruoti įvykį.

Tačiau S.Švėgžda patikino, jog dar niekada neteko tirti, kas kaltas, jog vairuotojas duobėtoje gatvėje apgadino savo transporto priemonę.

Miesto ūkio departamento direktorius Alfonsas Šimkus prisiminė atvejį, kai prieš porą metų vairuotojas, kuris prakirto padangą duobėje, padavė savivaldybę į teismą.

„Tačiau jam nieko nepavyko prisiteisti. Sulaukiu vieno kito pasipiktinusio vairuotojo skambučio, jog duobėtose gatvėse jie sudrasko savo automobilių padangas. Tačiau, kai paklausiu, kokiu greičiu važiavo, jie pradeda aiškinti, kad tai ne mano reikalas. Jei taip atsako, darau prielaidą, kad reikia važiuoti saugiu greičiu ir tuomet į duobę tikrai neįlėksi”, – įsitikinęs A.Šimkus.

Jo teigimu, vairuotojai turi saugiau vairuoti ir neįvažiuoti į duobes, o ne galvoti, iš ko prisiteisti patirtus nuostolius.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , , , , .

1 atsiliepimas į "Duobės drasko padangas"

  1. Rasa

    Atsiprašant, o jei iš abiejų kelio pusių duobės, iš priekio atvažiuoja didesnė mašina ir apakina važiuojant tamsoje, tai ir ant 30 važiuodamas gali ne tik ratą pamest, bet ir pusę mašinos… ypač, kur duobės yra paplautos vandens ir šalia skardis ar griovys tfu tfu tfu, dar nepametėm, bet kai duobių tiek, kad mintinai negali net atsimint kur kuri, tai kartais krestelėję galvojam, ar kitas kartas nebus paskutinis… nes kažkas iš priekio „neišsitenka” ir mauna viduriu kelio o jūs lipkit nors ir į griovį, juk jam DUOBĖ, ir reikia apvažiuot per 0,5 metro aplinkui ( o kad galėtų bent pusmetriu arčiau važiuot, ir tada abu sėkmingai išsitektų, tai ne… )

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.