Lietuviai – vis žemiau

29-ojo Dakaro dykumų ralio trečiajame automobilininkų lenktynių etape pirmadienį tarp 173 ekipažų Lietuvos atstovai į šimtuką nepateko, o bendrojoje įskaitoje nukrito dešimtimis pozicijų žemiau.

Aurelijus Petraitis su šturmanu Šarūnu Palioku, važiuojantys visureigiu „Oscar”, trečiajame etape 252 km ilgio greičio ruožą Maroke nuvažiavo per 4 val. 27 min. 31 sek. ir nuo nugalėtojo Pietų Afrikos atstovo Žanjelio de Vijerso („Volkswagen”) atsilikę 1 val. 41 min. 19 sek. užėmė 130-ąją vietą. Kitas lietuvių ekipažas – Gintas Petrus su žmona Milda, važiuojantys „Desert Warrior” automobiliu, liko 161-as ir nugalėtojui pralaimėjo 2 val. 21 min. 34 sek.

Antras trečiajame etape finišavo dukart pasaulio ralio čempionas ispanas Karlosas Sainsas („Volkswagen”), nugalėtojui pralaimėjęs 25 sek. Trečias liko prancūzas Stefanas Petranselis („Mitsubishi”, +3 min. 18 sek.).

Varžybų lyderiu tapo dukart pasaulio ralio čempionas ispanas Karlosas Sainsas („Volkswagen”). A. Petraitis ir Š. Paliokas iš 78-osios vietos nukrito į 93-iąją (+2:38.46), o G. Petrus su žmona iš 104-osios pozicijos smuktelėjo į 114-ąją (+3:45.39) vietą.

Tarp motociklininkų greičiausias buvo ispanas Markas Koma su KTM. Jis distanciją įveikė per 3 val. 7 min. 39 sek. Antrąją vietą užėmė amerikietis Krisas Blesas (KTM), nuo nugalėtojo atsilikęs 56 sek. Trečias liko ispanas Isidrė Estevė Pucholis (KTM, +2.57), kuris tapo lyderiu bendrojoje įskaitoje.

Sunkvežimių vairuotojų įskaitoje greičiausias buvo nugalėtojo titulą ginantis rusas Vladimiras Čaginas su „Kamaz” (3:23.12). Jis pirmauja ir bendrojoje įskaitoje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.