Socialines paslaugas darbuotojams siūloma įtraukti į įmonių gamybos kaštus

Nacionaliniai profesinių sąjungų centrai ir darbdavių organizacijos kreipėsi į Seimo Pirmininką Viktorą Muntianą ragindami parengti ir priimti įstatymą, reglamentuojantį socialinių paslaugų teikimą įmonių darbuotojams. Socialines paslaugas darbuotojams siūloma įtraukti į įmonių gamybos kaštus.

Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos pirmininko Artūro Černiausko teigimu, įstatymas turi skatinti įmones teikti įvairias socialines paslaugas bei tapti profilaktoriumų, poliklinikų, medicinos punktų, poilsiaviečių, maitinimo kompleksų, vaikų darželių, poilsio stovyklų darbuotojų vaikams ir kitų socialinių paslaugų steigėjais.

Kreipimesi pabrėžiama, kad Seime suinteresuotos grupės bando inicijuoti darbuotojų maitinimo įstatymą priėmimą, kuris neturi nieko bendra su socialine verslo politika ir tenkintų visai kitus interesus. Be to, minėtam įstatymo projektui nepritarė ir Trišalė taryba.

Nacionalinių profesinių sąjungų centrų ir darbdavių organizacijų nuomone, rinkoje nesant prekių deficito, pateiktą įstatymą galima vertinti ne kaip socialinį, o kaip prekybinį projektą.

Pasak A.Černiausko, pateiktas įstatymas darbuotojų maitinimo problemos neišsprendžia, o tik sukuria vienašališkai naudingas sąlygas tarpininkams – maitinimo organizatoriams, prekybos įmonėms, nes tai didintų jų prekinę apyvartą ir finansinę naudą. Todėl reikalingas toks teisės aktas, kuris būtų naudingas įmonių darbuotojams.

Kreipimesi apgailestaujama, kad iki šiol buvusios valdžios neskatino įmonių ketinimų savo darbuotojams teikti būtiniausias sveikatingumo, poilsio bei maitinimo paslaugas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.