IAAF siūlo Kaunui tarptautinį projektą

S. Dariaus ir S. Girėno sporto centras ir Lietuvos kūno kultūros akademija – perspektyvus jungtinis kompleksas lengvaatlečiams

Kaunas vis geriau žinomas ne vien kaip krepšinio, bet ir kaip lengvosios atletikos miestas. Šiemet S. Dariaus ir S. Girėno sporto centro ir Lietuvos kūno kultūros akademijos (LKKA) bazėse gali būti įkurtas tarptautinis lengvaatlečių treniruočių centras.

Patiko užsieniečiams

„Tarptautinė lengvosios atletikos federacija (IAAF), įvertinusi S. Dariaus ir S. Girėno sporto centrą ir prie jo veikiančios Lietuvos kūno kultūros akademijos (LKKA) potencialą, oficialiai pasiūlė Kaune įsteigti tarptautinį akredituotą lengvosios atletikos treniruočių centrą.

Galutinį sprendimą dėl centro steigimo turės priimti miesto Savivaldybės Taryba”, – sakė „Kauno dienai” Lietuvos lengvosios atletikos federacijos (LLAF) plėtros ir rinkodaros direktorius Virginijus Daukšys.

Pasak V. Daukšio, kauniečių bazė ypač patiko 2005 metų Europos jaunimo lengvosios atletikos čempionato ir 2006 metų Europos lengvosios atletikos asociacijos (EAA) „Permit Meeting” kategorijos turnyro dalyviams. Ne vienas jų pareiškė norą sugrįžti į Kauną ne tik varžyboms, bet ir treniruotis.

Visame pasaulyje IAAF turi įsteigusi 17 akredituotų treniruočių centrų, kurie įsikūrę Švedijoje, Prancūzijoje, Vokietijoje, Vengrijoje, Ukrainoje, Italijoje, Maroke, Singapūre, Latvijoje, Estijoje ir kitur. Šie centrai privalo atitikti standartinius kriterijus, paremtus aukšta įrenginių ir aptarnavimo kokybe.

Bazė atitinka reikalavimus

V. Daukšio teigimu, S. Dariaus ir S. Girėno sporto centras ir Kūno kultūros akademija sudaro IAAF reikalavimus atitinkantį kompleksą.

„Rekonstruotas centro stadionas, įrengtos naujos apšilimo aikštelės. Akademija gerai žinoma užsienyje, aukštai vertinamas jos mokslinis potencialas. Be to, ši aukštoji mokykla turi savo lengvosios atletikos maniežą, baseiną. Užsieniečiams bus sudarytos geros darbo ir reabilitacijos sąlygos.

Tarptautinės lengvosios atletikos federacijos pasiūlymas – lyg meškerė, tereikėtų ja racionaliai pasinaudoti. Mūsų specialistams už darbą mokės IAAF, o jei treniruočių centras taps populiarus, jis galės gauti subsidijų naujai įrangai, aparatūrai”, – paaiškino V. Daukšys.

Kauno miesto savivaldybės tarybai pritarus įrengti tokį centrą, sporto bazės apžiūrėti atvyks IAAF ekspertų brigada, vadovaujama šios organizacijos Vystymosi departamento direktoriaus Elijo Lokatelio.

Padės svečiams ir mokysis patys

LKKA senato ir LLAF trenerių tarybos pirmininkas, nacionalinės lengvosios atletikos rinktinės vyriausiasis treneris Aleksas Stanislovaitis pabrėžė, kad šalyse, kuriose įkuriami tokie centrai, lengvoji atletika įgyja „antrąjį kvėpavimą”.

„Padirbėti atvažiuotų perspektyvūs arba jau aukšto meistriškumo sportininkai, todėl būtų puiki proga susipažinti su užsieniečių treniruočių metodikomis, o geriausius pavyzdžius perimti ir įdiegti Lietuvoje. Juk Pietų Afrikos Respublika negarsėjo lengvaatlečiais, bet daug kas pasikeitė, kai šioje šalyje atsirado IAAF treniruočių centras. O progresuojančios Latvija, Estija?

Kita vertus, atsivertų platesni vandenys saviems specialistams. Juk turime ką pasiūlyti pasaulyje geriausio, pirmiausia – disko metimo rungtyje.

Įsteigus šį centrą, mūsų šalis tarptautinėje sporto arenoje įgytų dar vieną kozirį”, – svarstė A. Stanislovaitis.

Pagrindinių varžybų arena

Šiemet S. Dariaus ir S. Girėno sporto centro stadione vyks pagrindinės Lietuvos lengvosios atletikos varžybos – suaugusiųjų ir jaunimo čempionatai, daugiakovių pirmenybės.

Gegužės mėnesį Kaune išmėgins jėgas SELL žaidynėse dalyvausiantys lengvaatlečiai, liepą – EAA „Permit Meeting” kategorijos turnyras.

V. Daukšys patvirtino, kad kovo mėnesį EAA taryboje bus
sprendžiamas klausimas dėl teisės surengti 2009 m. Kaune Europos jaunimo (iki 23 metų) lengvosios atletikos čempionatą. Šiuo metu Lietuva konkuruoja su Suomija bei Čekija.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.