Grupės „Gravel” lyderis balsuos už savo filmą

2006-ųjų pradžioje išsišokimais pagarsėjusios roko grupės „Gravel” vokalistas Tomas Sinickis savo akibrokštais nenustoja šokiruoti visuomenės. Neseniai su grupe išleidęs debiutinį albumą, Tomas pareiškė, kad pats kurs ir balsuos už savo filmą festivalyje „Pravda viena minutė”, kur jis dalyvaus kaip komisijos narys.

„Kas nepatinka? Aišku, balsuosiu už savo filmą. Jei siunčiu, reiškia, žinau, kad jis geras. Tai kodėl turėčiau nebalsuoti? Manot, kitų festivalių žiuri labai objektyvi? Aš bent subjektyvus su pagrindu ir to neslepiu. Užknisa visi žąsinai, kurie cypčioja apie skaidrumą, o po to patys primyža konkurentams už apykaklės.”, drąsių frazių netaupė „Gravel” vokalistas.

Paprašytas daugiau papasakoti apie būsimą filmą, Tomas prasitarė, jog tai bus viena minutė absoliučiai nesveiko humoro ir pasityčiojimo iš visų idiotų, kurie vaidina teisuolius ir tautos išvaduotojus nuo korupcijos. „Jei kiti nori, kad per jų filmus žmonės giliai susimąstytų ar verktų, aš noriu, kad jie apsivemtų. Jei nė vienas po peržiūros neapsivems, vadinasi, arba buvo per durni, kad suprastų, arba nedrįso atsimerkti”.

T. Sinickis nemano, kad siųsdamas ir balsuodamas už savo kūrinį elgiasi nederamai. Pasak šio žiuri nario, niekur nebuvo parašyta, kad komisijai draudžiama kurti filmus. O kitų komisijos narių jis balsuoti neversiąs, jie galės elgtis kaip panorėję. „Dabar turbūt jau žino. Jei jiems kažkas nepatiks, galės mesti iš komisijos. Man nereikia būti komisijoje, kad turėčiau savo nuomonę apie lietuvišką kiną”, sakė Sinickis, paklaustas, ar festivalio „Pravda viena minutė” organizatoriai žino apie tokį jo sprendimą.

Per trumpą gyvavimo istoriją grupė „Gravel” sukūrė jau daugiau, nei 50 dainų, iš kurių vienuolika atsidūrė gruodžio mėnesį išleistame debiutiniame albume „Pockets Full of Fun”, vadinamame geidžiamiausiu lietuvišku metų albumu.

Lapkričio mėnesį grupės lyderis buvo pakviestas būti filmų festivalio „Pravda viena minutė” komisijoje, kur su juo filmus vertins tokie žymūs kultūros veikėjai kaip kino ir teatro režisierius Ignas Jonynas, medijų menininkai Gediminas ir Nomeda Urbonai bei festivalio AXX įkūrėjas ir prodiuseris Mindaugas Vosylius. Festivaliui filmus iki sausio 15 d. gali teikti kiekvienas, besidomintis kūryba, o filmus Vilniuje bus galima pamatyti nuo kovo 1 dienos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kinas su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.