Daugiavaikis tėvas įtariamas sugyventinės nuž

Klaipėdos rajono gyventoją įtarus mirtinu savo sugyventinės sumušimu, valstybės globos prireikė jų septynmečiam sūnui. Kiti jo netikri broliai ir seserys jau gyvena vaikų namuose.

Užvakar, apie 18 val., Klaipėdos rajono policijos budėtojai sulaukė pranešimo, kad namuose Medsėdžių kaime rastas sumuštos Ievos Smilingytės (gim. 1974 m.) kūnas. Įtariamuoju dėl moters mirties tapęs jos sugyventinis Jonas Riauka (gim. 1951 m.) uždarytas į areštinę.

Sugyventinių kaimynas Juozas Mažonas „Vakarų ekspresui” pasakojo, jog užvakar į jo namų duris pasibeldęs septynmetis sugyventinių berniukas, netrukus pasirodęs ir J. Riauka.

„Riauka sakė: „Ieva mirė. Purčiau, purčiau, neatsigauna”, – pasakojo J. Mažonas. Kaimynas prašęs iškviesti medikus, tačiau J. Mažono telefonas neveikė.

Moters kūnas buvo išvežtas į morgą, kur bus atlikta teismo medicinos ekspertizė. J. Riauką išsivežė policininkai. Vakar teisėsaugininkams gerai pažįstamas vyras buvo apklausiamas.

Pareigūnai sako, kad kaltinimai J. Riaukai dėl nužudymo nepareikšti – laukiama ekspertų išvadų, tad kol kas neatmetamos ir kitos moters mirties priežasties versijos.

Sugyventinių vaikas laikinai nuvežtas į ligoninę.

Anot kaimynų, nei J. Riauka, nei jo sugyventinė niekur nedirbo. Pora apie dešimtmetį kartu gyvenusi iš moters gaunamos pašalpos, laikiusi vos porą vištų.

J. Riauka gyvenęs tėvų paliktuose namuose. I. Smilingytė juose pasirodžiusi gimdymo metu mirus pirmajai vyro žmonai. Pastaroji turėjusi tris savus vaikus, o J. Riaukai, anot kaimo gyventojų, pagimdžiusi apie dešimt atžalų. Visi jie augę vaikų namuose.

I. Smilingytė vyrui padovanojo dvi atžalas: septynmetis berniukas augo kartu su jais, o dar vienas vaikas buvęs paliktas kūdikių namuose.

Pasak kaimo gyventojų, sugyventiniai dažnai girtaudavę, tad sunkiai pasiekdavę namus. Kad tarp jų vykdavę konfliktai, išduodavę tik nubrozdinimai ant moters kūno, tačiau ji niekam nesiskųsdavusi.

Šeimos galva mėgdavo prašyti kaimynų negrąžintinai „paskolinti” pinigų, kaimiečiams talkinti žemės ūkio darbuose nenorėjęs.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.