Pareikšti rimti įtarimai

Pernai lapkričio 29 d. Prancūzijos Bulonės uoste sulaikyto tralerio „Sudwind I”, kuriame buvo slepiamos 4 tonos hašišo, savininkas yra Lietuvos Respublikos pilietis. Laivas plaukiojo su Vokietijos vėliava.

Sulaikyta ir šiame laive buvusi 6 žmonių – visi Lietuvos piliečiai – įgula. Jie yra įkalinti penkiuose skirtinguose Prancūzijos kalėjimuose. Sulaikymas patvirtintas vienerių metų laikotarpiui. Bylą tiria Lilio regiono teismas.

Tarp įtariamųjų kontrabanda stambiu mastu ir įkalintųjų Prancūzijos kalėjimuose yra: Juozas Kelpša (gimęs 1947 metais), manoma, jog jis yra laivo savininko atstovas; Rimas Jocius (1943 m.), laivo kapitonas; Borisas Ženčius (1960 m.); Aleksandras Lobaniovas (1978 m.); Sergejus Kudzojevas (1952 m.); Pavelas Bakumenka (1977 m.).

Trys įgulos nariai yra registruoti Klaipėdoje, vienas – Norvegijoje, o vieno gyvenamoji vieta nedeklaruota.

Prancūzų pareigūnai turi įtarimų, kad laivas „Utsiria” arba „Utsire” buvo įtrauktas į tokią pat veiklą 2005 metais. Manoma, jog vienas iš sulaikytųjų „Sudwind I” įgulos narių yra dirbęs ir aname laive.

Danų pareigūnai turi informacijos, kad Juozas Kelpša 1999 metais buvo sulaikytas su kontrabandinėmis cigaretėmis Danijoje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.