Marijampolės krašto žmonėms – „Kultūros angelai”

Baigiantis metams buvo pagerbti geriausi Marijampolės apskrities kultūros darbuotojai – penkiolikai jų už kultūrinį darbą įteikti simboliniai angelai

„Kultūros angelai” už geriausius 2006 metais įgyvendintus kultūros projektus, kultūros sklaidą regione bei kitus darbus apskrityje dalyti jau trečius metus. Kaip sakė Marijampolės apskrities kultūros plėtros vyr. specialistė Danguolė Micutienė, penkiolika medžio drožėjos tautodailininkės Rimantės Butkuvienės sukurtų angelo statulėlių iškeliavo į visas penkias apskrities savivaldybes. „Praėjusieji buvo renginių ir jubiliejų metai, iš kultūros darbuotojų pareikalavę gan didelių pastangų”, – teigė Micutienė ir pažymėjo, jog per metus regione buvo įgyvendinta net 64 kultūros programos. Buvo paminėtos Jono Basanavičiaus, Kazio Griniaus, Jono Jablonskio gimimo metinės, Šakiuose atidaryta rekonstruota biblioteka, o Marijampolės savivaldybės Liudvinavo kaime – nauji kaimo kultūros namai.

„Šiemet buvo surengta nemažai regioninių renginių – Šakiuose vyko Sūduvos folkloro šventė, Vilkaviškyje – Amatų diena, Basanavičynėje – mėgėjų teatrų šventė „Atžalynas”, netoli Marijampolės – „Kirvakalnio” festivalis. Vilkaviškio kultūros centre pradėjo veikti „Audimo artelė”, kurioje ugdomos jaunos audėjos. Joms patirtį perduoda patyrusios audėjos, tarp jų ir šiemečio tautodailės „Aukso vainiko” laureatė Valė Babinskienė. Išleista nemažai leidinių apie kryždirbystę Kalvarijos ir Kazlų Rūdos kraštuose, pakartotinai išleisti Kazio Griniaus raštai, „Lekėčių sakmės”, – vardydama šiemečius darbus sakė Micutienė. Pasak jos, šie metai buvo lemtingi Marijampolės kultūros centrui, mat jo veikla taip „įsisuko”, kad Marijampolė jau tampa ir respublikinių renginių vieta.

Trečius metus skiriamomis angelo statulėlėmis šiemet apdovanota Kalvarijos bibliotekininkė Asta Jankeliūnienė, etnologė iš Vilkaviškio Nijolė Skinkienė, marijampolietė muzikė Svetlana Maurukienė, Marijampolės kraštotyros muziejaus darbuotojai Danutė Katkuvienė ir Romas Linionis, Šakių viešosios bibliotekos direktorė Regina Ūsienė bei kiti.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.