Mokyklų virtuvės liko nuskriaustos

Daugumą uostamiesčio ikimokyklinių įstaigų gruodį pasiekė nauji virtuvės įrenginiai, tačiau varganų mokyklų virtuvių reabilitacijos dar teks palaukti.

Praėjusį mėnesį net 41 uostamiesčio ikimokyklinė įstaiga atnaujino virtuvių įrenginius.

Pasak Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vedėjos Laimos Prižgintienės, šioms įstaigoms naujų šaldymo spintų, gamybinių stalų, plautuvių, elektrinių katilų ir viryklių bei kitų įrenginių nupirkta už beveik 350 tūkstančių litų.

„Išsprendėme bent jau didžiausias problemas”, – „Vakarų ekspresui” tvirtino švietimietė.

Tuo metu Švietimo įstaigų ūkio tarnybos viršininkė Violeta Gembutienė aiškino, kad net ir atnaujinus ikimokyklinių įstaigų virtuves nė viena jų 100 procentų neatitinka keliamų reikalavimų. Anot jos, Savivaldybė turėtų kaip reikiant pakratyti iždą, kad švietimo įstaigos spėtų kartu su besikeičiančiais ir vis griežtėjančiais reikalavimais.

Nepaisant Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos bei Visuomenės sveikatos centro aktų ir pačių švietimo įstaigų prašymų, uostamiesčio mokyklų virtuvių atnaujinimui lėšų neatsirado.

V. Gembutienė pripažįsta, kad mokyklose virtuvių situacija kiek geresnė nei darželiuose, tačiau Savivaldybės pozicija ją stebina.

„Kadangi mokyklų valgyklose maistas parduodamas su 50 procentų antkainiu, laikomasi nuomonės, kad šių lėšų turi užtekti ir naujiems įrenginiams, tačiau taip nėra. Juk didžiąją dalį pinigų tenka skirti darbuotojų atlyginimams, mokesčiams už elektrą bei vandenį”, – aiškino V. Gembutienė.

Vis dėlto šiemet virtuvių atnaujinimui iš privatizavimo fondo tikimasi gauti daugiau nei pusę milijono litų. Anot V. Gembutienės, dalis šių lėšų tektų uostamiesčio mokykloms.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.