Prezidentas įstojimo į Europos Sąjungą proga pasveikino Bulgarijos ir Rumunijos gyventojus

Lietuvos Respublikos Prezidentas Valdas Adamkus įsijungimo į Europos Sąjungos valstybių šeimą proga pasveikino Bulgarijos ir Rumunijos vadovus ir šių šalių žmones.

Bulgarijos ir Rumunijos vadovams išsiųstuose laiškuose Lietuvos Respublikos Prezidentas savo ir visos lietuvių tautos vardu pasveikino šias šalis nuėjus ilgą reformų kelią ir tapus visateisiais Europos Sąjungos nariais. Valstybės vadovas pabrėžė, kad ši diena svarbi visam mūsų regionui ir visai Europos Sąjungai.

„Simboliška, jog į Europos šeimą įsiliejate šiemet, kai švenčiamas 50 metų Romos sutarties Jubiliejus. Esu įsitikinęs, jog ši plėtra sustiprins ir suvienys Europos Sąjungą, kad lanksčių ir dinamiškų naujųjų narių pastangos padės įveikti konstitucinę krizę ir iššūkius, o atkaklumas ir naujos iniciatyvos prisidės prie konkurencingos, saugios ir solidarios Europos kūrimo”, – rašoma Prezidento sveikinime Bulgarijos vadovui.

Prezidentas V.Adamkus pabrėžė, kad Lietuva ir jos žmonės jaučia ypatingų simpatijų Bulgarijai ir teigė tikintis, kad narystė Europos Sąjungoje atvers naujų galimybių politiniam, kultūriniam ir ekonominiam dialogui tarp Lietuvos ir Bulgarijos plėtoti.

„Tikiu, kad liksime artimos sąjungininkės ir partnerės, kartu spręsime iškylančias problemas bei suvieniję jėgas skatinsime mūsų kaimynus žengti demokratijos ir reformų keliu. Mūsų laukia puiki bendra ateitis vieningoje ir bendradarbiaujančioje Europoje”, – sakė V.Adamkus.

Sveikindamas Rumunijos žmonės Lietuvos vadovas pažymėjo, kad šiandien istorija leidžia mums prisidėti prie vieningos Europos kūrimo, bendromis pastangomis stengtis įveikti konstitucinę krizę ir iškylančius iššūkius.

„Tikiu, kad ši plėtra yra svarbi ne tik naujosioms šalims, bet ir sustiprins Europos Sąjungos vienybę bei solidarumą. Džiaugiuosi, kad narystė Europos Sąjungoje atvers naujų galimybių mums bendradarbiauti ir stiprinti dvišalius santykius. Tikiu, kad liksime artimos sąjungininkės ir partnerės, vieningai atstovausime bendriems interesams, stiprinsime Juodosios jūros ir Baltijos regionų ryšius bei suvienysime mūsų jėgas naujoms iniciatyvoms, kad ir mūsų kaimynai – Moldova, Ukraina, Gruzija – žengtų reformų keliu”, – sveikinime Rumunijos vadovui sakė Prezidentas V.Adamkus.

Lietuvos Respublikos Prezidento V.Adamkaus sveikinimo Rumunijos žmonėms įrašas, kartu su kitų Europos Sąjungos valstybių vadovų sveikinimais, šiandien transliuojamas pagrindinėje Bukarešto aikštėje, kur yra švenčiamas šios šalies įstojimas į ES.

„Sveikinu Jus šia proga ir džiaugiuosi, kad galiausiai ištaisoma istorinė neteisybė ir griūna sienos, ilgus dešimtmečius skyrusios europiečius. Lietuva visuomet buvo aktyvi Europos Sąjungos plėtros rėmėja. Mes nuosekliai rėmėme Rumunijos sugrįžimą į europietiškąją šeimą. Nuoširdžiai sakau, kad Jūs savo pažadus įgyvendinote ir mūsų lūkesčius pateisinote. Jūs – kaip ir prieš dvejus metus Lietuva – baigėte savo kelią į Europos Sąjungą”, – Rumunijos žmonėms sakė Prezidentas V.Adamkus.

Jis pabrėžė, kad įstojimas į ES – tai tik kelio pradžia.

„Švęsdami Rumunijos įsiliejimą į Europos Sąjungą privalome suprasti, kad tai – platesnio bendro kelio pradžia. To kelio, kuriuo žengiame siekdami europietiškos gerovės savo piliečiams, saugumo ir laisvės savo valstybėms. Dabar jau kartu ieškosime sprendimų bendrojoje Europos rinkoje, bendroje demokratinių Europos tautų šeimoje. Turime dar geriau pažinti bei suprasti vieni kitus ir atrasti iki šiol nežinomų galimybių bei galių, kuriomis pasižymi mūsų žmonės”, – sakė Lietuvos Prezidentas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.