2007-aisiais – savimi pasitikinčios moters įvaizdis

Naujųjų metų šventei besipuošiančios moterys gali drąsiai demonstruoti prabangą. Astrologai teigia, kad 2007-aisiais prabanga pritrauks sėkmę. Tačiau stilistai perspėja, kad prabanga neturėtų asocijuotis su žėručiu. Puošiantis vakarėliui vertėtų įsiklausyti į šios žiemos mados tendencijas.

„2007-ųjų žiemą vyksta septynerių metų lūžis, kai mada keičiasi iš esmės, – sako stilistė Viktorija Vaišvilaitė-Skirutienė. – Pastaruosius septynerius metus madoje dominavo ryškios spalvos. Moteriškumas buvo pabrėžiamas įvairiais raukinukais, aksesuarų gausa. Moteris buvo tarsi gražiai įpakuota dovanėlė. O 2007-aisiais svarbiau bus turinys – vidinis moters pasaulis. Nereikės jokių pigių dekoracijos priemonių, kad jį išryškintume.”

Populiariausia šios žiemos spalva – pilka. Mat tik savimi pasitikinti, intelektuali, nepriklausoma moteris dėvėdama pilkus drabužius nesijaučia nepastebima. „Dabar pilka spalva – rafinuota ir elegantiška. Be to, madinga juoda, nakties mėlynumo, sodri baklažano spalva”, – sakė stilistė. Be kita ko, ji užsiminė, jog savo vertę žinančioms moterims nereikia išryškinti nei liemens, nei biusto. Madingiausi drabužių siluetai – beformiai, tarsi kokonas. Tai tarsi protestas prieš perdėtą seksualumą, kuris dominavo iki šiol.

Aksesuarų gausą pakeis viena ryški detalė – didelis medalionas arba segė.

Tokios pat tendencijos ir šukuosenų bei makiažo madoje. „Kadangi žmogaus charakterį geriausiai atspindi antakiai, tad 2007-aisiais didžiausias dėmesys turi būti skirtas jiems”, – pabrėžė V. Vaišvilaitė – Skirutienė. Pasak jos, dabar kai kurie modeliai ant podiumų vaikšto tarsi visai be makiažo, tik ryškiai juodai padažytais antakiais. „Žinoma, šitaip į gatvę eiti nedera, tačiau natūraliai pabrėžti antakius būtina, nes tokia moteris atrodo stipri ir nepriklausoma.”

Taip pat svarbu išraiškingos akys. Makiažas turėtų būti toks, kad jos atrodytų gilios. Ryškių spalvų geriau atsisakyti. Lūpų ryškinti taip pat nereikėtų: „Todėl, kad lūpos rodo žmogaus seksualumą ir jausmingumą, o tai šį sezoną nemadinga. Kita vertus, dažyti lūpas raudonai – ne nuodėmė. Pilkame fone toks makiažas labai tinka.”

Šukuosenos taip pat labai subtilios. Atsisakoma ryškių, sintetinių spalvų, grįžtama prie natūralių pigmentų. Kita vertus, madingi ir geometriniai aštrių kampų kirpimai.

Taigi 2007 m. mada atkreipia dėmesį į moters individualumą. „Nuo šiol mada jau nediktuoja, o tik įkvepia. Moteris pati turi surasti savo stilių, kuris atskleistų jos dvasią”, – sakė stilistė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Moterims su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.