Kalėdų senelius dažniau kviečiasi suaugusieji

Kalėdų senelių paklausa kasmet vis didėja. Kai kurios šio personažo nuomos paslaugas teikiančios įmonės užsakymų sulaukė dar lapkričio pradžioje.

„Laisvadieniai” domėjosi, kas, kada ir už kiek Lietuvoje naudojasi Kalėdų senelių paslaugomis. Beje, šie šventiniai personažai būna dviejų kategorijų: profesionalai ir mėgėjai. Pirmieji beveik visais atvejais yra „etatiniai” renginių organizavimo įmonių darbuotojai, neretai – profesionalūs aktoriai. Mėgėjų kategorijai priskiriami pavieniai asmenys, kurie per žiemos šventes vaidindami Kalėdų senelius papildomai užsidirba. Šiai grupei dar priklauso studentai. Pastarieji vaikus ir suaugusiuosius linksmina pigiau nei profesionalai – vidutiniškai už porą šimtų litų.

Pasak Jolitos, sostinėje įsikūrusios vienos iš daugelio renginių organizavimo įmonės atstovės, Vilniuje Kalėdų senelius per šventes kur kas dažniau užsisako suaugusieji. Vaikams jie kviečiami rečiau. „Pagrindinės mūsų klientės – įvairios privačios ir valstybinės įmonės. Keletą pastarųjų metų jaučiame išties nemažą paklausą – seneliai graibstomi vienas po kito”, – atviravo renginių organizatorė.

Kitos panašias paslaugas teikiančios įmonės atstovai pasakojo, kad kviesti Kalėdų senelius į šventinius bendrovių vakarėlius jau tapo tradicija. Renginių organizatorių teigimu, Kalėdų Senelis įvairiomis atrakcijomis ir žaidimais sugeba pralinksminti net užkietėjusius niurzglius. „Ne visi žmonės turi išlavintą humoro jausmą, daugelis lietuvių – susikaustę ir dažnai viskuo nepatenkinti. Tačiau Kalėdų Seneliui užtenka 10 minučių, kad pralinksmintų net pačius didžiausius rimtuolius”, – pasakojo renginių organizatoriai iš Vilniaus.

Pageidauja ir snieguolių

Anksčiau pagal iškvietimą dirbantys Kalėdų seneliai apsiribodavo atitinkama apranga ir dainomis, tačiau šiandien publikai to nepakanka. Į solidžių įmonių vakarėlius vykstantys raudonnosiai žilabarzdžiai turi mokėti bent vieną užsienio kalbą, išmanyti elgesio etiketą, gebėti orientuotis įvairiose situacijose.

Pastaruoju metu keičiasi ir užsakovų įpročiai. Šiandien daugelis pageidauja itin šmaikštaus, šiuolaikiško Kalėdų Senelio. Neretai norima, kad jis net šoktų striptizą. Suprantama, tokia paslauga kainuoja gerokai brangiau.

Beje, dabar paklausūs ne tik seneliai, bet ir snieguolės. Kai kurie užsakovai prašo, kad Kalėdų Senelio palydovė vilkėtų kuo mažiau drabužių ir turėtų kuo didesnę krūtinę. Pageidaujantieji per šventinį vakarėlį matyti Kalėdų Senelį ne vieną privalo plačiau atverti pinigines. Mat mokestis už vieną papildomą personažą siekia apie 300 litų.

Pasitaiko ir incidentų

„Laisvadienių” kalbinti Kalėdų seneliai prisiminė ne tik linksmas darbo akimirkas, bet ir ne itin malonius incidentus. Pasirodo, būna atvejų, kai gerokai įkaušę vakarėlio svečiai pradeda įžeidinėti, kritikuoti ar kitaip skaudinti šventės linksmintojus. Tokiose situacijose atsidūrę seneliai turi išmanyti agresyviai nusiteikusių žmonių psichologiją ir žinoti, kaip diplomatiškai nuslopinti įsižiebusį konfliktą.

Pinigai

Kalėdų seneliai per žiemos šventes vyksta linksminti ir mažųjų, tačiau rečiau negu į bendrovių rengiamus vakarėlius. Ko gero, pagrindinė to priežastis – pinigai. Mat sumokėti nuo kelių šimtų iki pusės tūkstančio litų už paslaugą išgali toli gražu ne visi tėveliai.

Šalies didmiesčiuose Kalėdų senelių nuomos kainos beveik visur vienodos. Pasak renginių organizatorių, jos priklauso nuo daugelio dalykų, pavyzdžiui, nuo laiko, vietos, žiūrovų skaičiaus, vaidybos ir parengtos programos sudėtingumo. Bet kuriuo atveju norint nustebinti savo artimuosius, vaikus, draugus ar kolegas ir į šventę pakviesti Kalėdų Senelį teks pakloti ne mažiau kaip 150 litų. Tai pradinė suma. Kuo užsakovas įnoringesnis, tuo daugiau jis turi mokėti. Kita vertus, jei šventinį vakarėlį organizuoja didelė draugų kompanija ar kelios šeimos ir už paslaugą sutinka mokėti keletas žmonių, suma jau nebeatrodo tokia didelė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.