Siūloma įamžinti A. Žalio atminimą

Uostamiestyje ketinama įamžinti gruodžio 12-ąją amžinojo poilsio išėjusio ilgamečio Klaipėdos vadovo Alfonso Žalio atminimą.

Su tokiu prašymu į miesto Tarybos narius vakar kreipėsi Rimanto Ulevičiaus labdaros ir paramos fondo vardu kalbėjęs Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus direktorius Jonas Genys.

A. Žalio atminimą siūloma įamžinti originaliu skulptoriaus pagamintu pėdos atspaudu. „Klaipėdai visas jėgas atidavęs A. Žalys amžiams liks gyva legenda, kadangi visas tas gėris, kurį pasėjo kilnioji jo siela, sąžiningumas, atkaklumas, tvirtumas, gyvuoja ir plečiasi. Atminimo pėda būtų vienas iš būdų pagerbti ir įamžinti šviesų A. Žalio atminimą, o kartu ir jo Klaipėdai ir klaipėdiečiams nuveiktus darbus”, – sakė J. Genys.

Pasak J. Genio, vietą šiam pagarbos ženklui parinktų iš R. Ulevičiaus fondo ir Klaipėdos miesto savivaldybės atstovų sudaryta komisija. Atminimo plokštėje, be pėdos atspaudo, siūloma iškalti įrašą „ALFONSAS ŽALYS, KLAIPĖDIETIS, 1929 – 2006”.

Šis projektas, sakė Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus direktorius, galėtų būtų įgyvendintas R. Ulevičiaus labdaros ir paramos fondo, Klaipėdos miesto savivaldybės bei rėmėjų lėšomis.

Tokiu pačiu būdu uostamiestyje jau yra įamžintas tragiškai žuvusio pirmojo Klaipėdos vicemero R. Ulevičiaus ir vienos iš ryškiausių mūsų miesto istorijoje asmenybių architekto Vytauto Šliogerio atminimas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.