Amerikietis vos neužmušė Martyno Andriuškevičiaus

Lietuvos krepšininkas po konflikto su komandos draugu buvo atsidūręs intensyviosios terapijos skyriuje

NBA Čikagos „Bulls” klubo dvidešimtmetis 218 cm ūgio vidurio puolėjas kaunietis Martynas Andriuškevičius, šiuo metu atstovaujantis žemesnės (NBDL – National Basketball Development League) lygos Dakotos „Wizards” komandai, po komandos draugo Ovio Storio smūgio patyrė smegenų sukrėtimą.

Griūdamas galva trenkėsi į grindis

Dienraščio „Chicago Sun-Times” teigimu, gruodžio 21 dieną per treniruotę M. Andriuškevičius susikivirčijo su 204 cm ūgio bei 102 kg sveriančiu 29-erių metų komandos draugu O. Storiu.

Reporterio Romano Modrovskio straipsnyje rašoma, kad juodaodis krepšininkas kažką pasakė Martynui. Lietuvis priėjo prie amerikiečio, o šis staiga stipriai kirto jam į veidą. Griūdamas M. Andriuškevičius galva trenkėsi į aikštės grindis.

Lietuvos krepšininkas buvo skubiai nuvežtas į vietos Bismarko ligoninę, kur beveik dvi paras praleido intensyviosios terapijos skyriuje.

M. Andriuškevičiaus agento Herbo Rudojaus teigimu, žaidėjas patyrė stiprų smegenų sukrėtimą, jam įtrūko kaukolė, o kairėje smegenų pusėje buvo atsiradusi poros centimetrų dydžio hematoma.

Gruodžio 23-iąją kaunietis buvo perkeltas į bendrąją palatą.

Nei gydytojai, nei „Bulls” klubo atstovai kol kas neprognozuoja, kada kaunietis galės pradėti treniruotis. Labiausiai tikėtina, kad M. Andriuškevičius šį sezoną jau nerungtyniaus.

Įsiuto netekęs kamuolio

Agentūros „Interperformances”, kurios klientu yra M. Andriuškevičius, atstovas Lietuvoje Virginijus Bulotas „Kauno dienai” sakė, kad vakar mūsų krepšininkas buvo išleistas iš ligoninės ir turėjo išvykti į Čikagą.

„Apie nelemtą įvykį kalbėjausi su Žydrūnu Ilgausku. Jo žiniomis, O. Storis įsiuto po to, kai Martynas per treniruotės pobūdžio rungtynes atkovojo kamuolį iš amerikiečio.

Šioje lygoje nemėgstami žaidėjai, turintys garantuotus kontraktus su NBA komandomis.

Beje, O. Storio jau nėra Dakotos „Wizards” sąraše. Jis diskvalifikuotas, specialų tyrimą atlieka ne vien NBDL, bet ir NBA”, – teigė V. Bulotas.

„Wizards” atstovas spaudai Maikas Oferdalis pareiškė, kad klubas nekomentuos sankcijų O. Storiui, kol nebus užbaigtas NBA ir NBDL tyrimas.

„Ovis yra puikus vaikinas. Labai gaila, kad taip susiklostė jo ir Martyno santykiai. Žinau, kad Ovis dabar jaučiasi siaubingai. Tai nebuvo tokia situacija, kur jis tiesiog paprastai užpuolė vaikį”, – dienraščiui „Chicago Sun-Times” tvirtino „Bulls” klubui artimas krepšinio agentas Markas Bartelšteinas.

Kaltinimų nepateikė

Paradoksalu, tačiau M. Andriuškevičius nenorėjo pateikti kaltininkų O. Storiui. Tai patvirtino Bismarko policijos leitenantas Denas Donlinas. Todėl JAV krepšininkas nesulaikytas.

O. Storis jau yra turėjęs reikalų su teisėsauga. Jis ir Vašingtono „Wizards” gynėjas Džilbertas Arenasas šiemet gegužės pabaigoje už viešosios tvarkos pažeidimą buvo sulaikyti Majamio Byče.

M. Andriuškevičiaus skriaudėjas 2004-2005 metų sezoną atstovavo Niu Džersio „Nets” ekipai (sužaidė 9 rungtynes), o šį sezoną pradėjo Vašingtono „Wizards” (25 rungtynės).

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.