Laurų vainikas – laidos „Gamta – visų namai” autoriams

Šiandien, gruodžio 27 d., Aplinkos ministerijoje bus paskelbti ir apdovanoti tradicinio kūrybinio konkurso „Žmogus ir aplinka” nugalėtojai. Vertinimo komisija pagrindinį prizą vienbalsiai skyrė Lietuvos radijo laidos „Gamta – visų namai” kūrybinei grupei: Zenonui Butkevičiui, Adolfui Drungilui ir Audronei Šopagaitei.

„Vienarūšiai medžiai, taisyklingos sodinukų eilės – daugelio dabartinių Vakarų Europos šalių miškų bruožas. Greičiau plantacijos nei miškai. Jie sengirių amžiaus nesulauks. Ar mūsų miškai atsispirs pramoniniam spaudimui, ar netaps plantacijomis?” – taip prasideda viena iš trijų konkursui pristatytų „Gamta – visų namai” laidų. Aktualios temos, gyvas, įdomus pašnekesys, humoras rimčiai sušvelninti jau tapo šios laidos savastimi.

„Gamta – visų namai” iš kitų laidų išsiskiria ne tik amžiumi (tai seniausia šalies radijo laida, ji transliuojama jau 49 metus), bet ir gana didele ištikimų klausytojų auditorija. Nors ši 25 min. trukmės laida eteryje pasigirsta ankstų šeštadienio rytmetį – pusę penkių ir pusę septynių, jos nuolat klausosi, Lietuvos radijo programų direktorės Guodos Litvaitienės teigimu, daugiau kaip šimtas tūkstančių žmonių.

Pagrindinį konkurso „Žmogus ir aplinka” prizą laidos „Gamta – visų namai” kūrėjams įteiks aplinkos ministras Arūnas Kundrotas ir Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas Dainius Radzevičius. Taip pat bus apdovanotos kitus du konkurso prizus pelniusios žurnalistės: „Šiaulių krašto” korespondentė Nijolė Koskienė ir savaitinio žurnalo „Ekstra” žurnalistė Rūta Skatikaitė. Paskatinamąją premiją į Plungę išsiveš laikraščio „Žemaitis” žurnalistė Roma Mėčienė.

Aplinkos ministerija ir Lietuvos žurnalistų sąjunga kūrybinį konkursą „Žmogus ir aplinka” šiemet surengė jau ketvirtą kartą. Jo tikslas – skatinti žurnalistus domėtis aplinkos sektoriaus aktualijomis, kad su jomis supažindintų visuomenę, ugdytų sąmoningą žmonių poreikį rūpintis aplinka ir ją puoselėti. Konkurso prizinis fondas – keturi tūkstančiai litų.

Šiemet dėl prizų rungėsi 24 žurnalistai. Jie pateikė 61 straipsnį ir 6 radijo laidas. Šiuos darbus vertino septynių narių komisija. Ją sudarė, kaip ir numato konkurso nuostatai, keturi Lietuvos žurnalistų sąjungos ir trys Aplinkos ministerijos atstovai.

Praėjusiais metais šio konkurso prizus pelnė Dalia Juočerytė, Inga Saukienė ir Daiva Norkienė, 2004 m. – Aldona Kvedarienė, Salomėja Pranaitienė, Daiva Valevičienė ir Asta Krogertienė, 2003 m. – Vaida Pilibaitytė, Mantas Katinas, Artūras Rožėnas, Vita Morkūnienė, Mykolas Deikus ir Aušra Žukauskienė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Aplinkosauga su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.