„Sugrįžimas” ir „Alatristė” siekia daugiausiai Gojos apdovanojimų

Pedro Almodovaro „Sugrįžimas” ir Augustino Diazo Yanes „Alatristė” yra lyderiai tarp kandidatų laimėti ispaniškus Goja apdovanojimus. „Sugrįžimas” yra nominuotas 14-ai apdovanojimų, o „Alatristė” – 15-ai. Abu filmai susikaus dėl pagrindinių titulų „Geriausio filmo” ir „Geriausio režisieriaus” kategorijose. Dėl šių 2 pagrindinių nominacijų taip pat išbandys savo jėgas ir greitai lietuvoje pasirodysiantis Guillermo Del Toro „Pano labirintas”, savo sąskaitoje turintis 13 nominacijų, bei Manuelio Huergos „Salvador” su 11 nominacijų. Tiek „Sugrįžimas tiek „Pano labirintas” atitinkamai atstovaujantys Ispaniją ir Meksiką taip pat yra ir pagrindiniai nominantai gauti Oskaro statulėlę už „Metų filmą užsienio kalba”.
Geriausio scenarijaus kategorijoje varžysis jau minėtieji „Sugrįžimas” bei „Pano labirintas”, o taip pat Danielio Sanchezo Arvalo „Tamsiai mėlyna beveik juoda” ir Jorge Sanchez Cabezudo „The night of the sunflowers”.
Kaip ir daugumoij apdovanojimų vykusių šiais metais ar dar vyksiančiais kitais metais, Penelopės Cruz vardas sutinkamas „Geriausios aktorės” kategorijoje kartu su Maribel Verdu „Pano labirintas”, Marta Etura „Tamsiai mėlyna beveikjuoda” bei Silvia Abascal „La dama boba”. Geriausio vyro aktoriaus statulėlę bandys laimėti Viggo Mortensenas „Alatristė”, Danielis Bruhlas „Salvador”, Sergi Lopez „Pano labirintas” bei Juano Diego „Palik mane”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kinas su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.