Atleidimas iš darbo – neteisėtas

Teismas pripažino, kad Kuršių nerijos nacionalinio parko (KNNP) direkcija iš darbo vyriausiąją finansininkę atleido neteisėtai bei jai priteisė keliasdešimties tūkstančių litų kompensaciją.

Klaipėdos apygardos administracinis teismas patenkino buvusios KNNP direkcijos vyr. finansininkės Svajos Miknienės skundą, tačiau konstatavo, kad nebėra galimybės moterį grąžinti į buvusią darbo vietą, nes ši pareigybė panaikinta.

Teismo sprendimu, buvęs darbdavys S. Miknienei turės sumokėti apie 14 tūkst. litų išeitinę pašalpą bei apie 26 tūkst. litų už priverstinę pravaikštą. Panaikinta ir KNNP direktorės Aurelijos Stancikienės vyr. finansininkei skirta nuobauda bei papeikimai.

Pati A. Stancikienė teismo sprendimo nekomentuoja. „Siūlau kreiptis į Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybą, kuri dėl S. Miknienės veiklos atlieka keletą ikiteisminių tyrimų”, – pareiškė direktorė.

Tuoj po atleidimo S. Miknienė „Vakarų ekspresui” pasakojo, kad praėjusių metų pabaigoje tarp jos ir A. Stancikienės kilęs konfliktas – vyr. finansininkė nepanorusi dirbti papildomo darbo, už kurį neva nenorėta mokėti.

„Kreipiausi į administraciją ir paprašiau skubiai priimti banko ir atsargų apskaitos buhalterį, nes ši pareigybė buvo laisva. Tačiau administracija reikalavo dirbti dvigubai ir atsisakė man skirti priedą už papildomai atliekamą buhalterio darbą”, – tvirtino S. Miknienė.

A. Stancikienė pernai lapkričio 14-ąją sudarė tris komisijas S. Miknienės tarnybiniams nusižengimams tirti – dėl galimų grasinimų ir šantažo, dėl atlyginimo darbuotojams išmokėjimo bei dėl galimo aplaidumo atliekant finansines operacijas.

Gavusi šių komisijų išvadas A. Stancikienė sausio 17-ąją pasirašė tris įsakymus, kuriais tą pačią dieną S. Miknienei buvo paskirti du griežti papeikimai, o trečioji tarnybinė nuobauda peraugo į atleidimą iš darbo.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.