Kylantiems lėktuvams – medžių siena

Šalia Palangos oro uosto esantis miškas bei jame augantys aukšti medžiai kelia didžiulį susirūpinimą, mat kylantys ir besileidžiantys lėktuvai gali juos kliudyti.

Problemiška tai, kad miškas šalia Palangos oro uosto yra rekreacinės paskirties ir negali būti kertamas, todėl oro uosto vadovybė šią savaitę buvo priversta kreiptis į Kretingos miškų urėdiją bei Vyriausybę.

Kol kas taip ir lieka neaišku, kada ir kiek medžių greta lėktuvų pakilimo tako, šiaurinėje oro uosto dalyje, bus iškirsta.

Oro uosto direktorius Leonas Kvietkauskas teigė, kad miško medžiai yra tokie aukšti, jog kerta orlaivių kilimo plokštumą. Šie medžiai auga 10,6 ha miško plote, kuris nebūtų iškertamas plynai.

„Tai nustatė Geodezijos institutas. Mes pjauti medžių negalime. Kretingos miškų urėdijos paprašėme patikslinti, kada medžiai galėtų būti išpjauti. Mums reikia 2007-aisiais. Be to, kirtimai neturėtų būti vykdomi iš oro uosto lėšų”, – „Vakarų ekspresui” sakė jis.

Taip pat kreiptasi į aplinkos ministrą Arūną Kundrotą bei susisiekimo ministrą Algirdą Butkevičių, nes medžiai augs ir toliau, todėl, siekiant išvengti problemų ateityje, reikia parengti Vyriausybės nutarimą.

Šie klausimai vakar buvo svarstomi viešame Kretingos miškų urėdijos vidinės miškotvarkos projekto aptarime.

Ten pat aptarti ir diskusijų sukėlę planai visiškai iškirsti didesniąją dalį Šernų miško, mat tik 19,8 ha jo patenka į rekreacinės paskirties zoną, o kita dalis – ketvirtosios kategorijos miškas.

Tokiais planais pasipiktinęs Šernuose gyvenantis europarlamentaro Eugenijaus Gentvilo atstovas Lietuvoje Aidas Feliksas Palubinskas sakė nesuprantantis, kodėl Šernuose yra ūkinės, o ne rekreacinės paskirties miškas.

„Šalia teka Minija, joje – vandens turizmo trasa, yra dviračių takas, todėl plynas iškirtimas labai gąsdina. Negalima į miškus žvelgti kaip į prekę”, – dėstė jis ir Kretingos miškų urėdiją apkaltino pernelyg vangiu bendravimu su Šernų bendruomene.

Tokie A. F. Palubinsko svarstymai sulaukė griežtos tiek miškininkų, tiek ir Lietuvos žaliųjų judėjimo atstovų kritikos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , , .

1 atsiliepimas į "Kylantiems lėktuvams – medžių siena"

  1. Gamtininkas

    Keista. Jau tiek daug metu kyla tie lektuvai ir niekam medziai nekliuvo. Juokingai skamba.
    Manau, kad iskirtus medzius greitai prasides „oro uosto” pletra. Bus statomi statiniai. Juk jura vos uz keliu simtu metru. Juk tai kazkam juokinga.
    Atsargiai visa tai kvepia klasta.
    MYLEKIME IR SUAGOKIME GAMTA!!!!
    Salin komersantus ir ju idejas

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.