“Žalgirio” krepšininkai nepraranda vilčių laimėti

Eurolygos rungtynėse Kauno komanda svečiuose stengsis dar kartą įveikti Neapolio ekipą

Eurolygos devintojo turo C grupės rungtynes Kauno „Žalgirio” krepšininkai šiandien Italijoje žais su Neapolio „Eldo Basket”. Vienintelį laimėjimą žalgiriečiai yra iškovoję būtent prieš šią komandą.

„Eldo Basket” savo sąskaitoje turi dvi pergales ir yra septintoje vietoje – laipteliu aukščiau už „Žalgirį”.

Išskrido be M.Popovičiaus

Ankstų trečiadienio ryto į Italiją išskridusioje „Žalgirio” komandoje trūko tik pėdos traumą besigydančio įžaidėjo Marko Popovičiaus. Hanas Motola, Paulius Jankūnas ir Kirkas Penis jau prisijungė prie komandos draugų, tačiau kiek jie galės padėti „Žalgiriui” Neapolyje, bus aišku tik prieš pat mačą.

„Manau, kad po truputį judėti pradėjęs Paulius tikrai žais, nors jis iki šiol vartoja antibiotikus. Džiaugiuosi, kad pasveiko Jonas Mačiulis, kuris savaitgalį nežaidė dėl peršalimo. Treniruotis užvakar jau pabandė ir Motola, ir Penis, tačiau jie sportavo tik 30 proc. jėgos. Nežinau, kiek jie galės ir ar apskritai galės kovoti Neapolyje. Kirkui pabėgiojus skaudėjo koją, – pasakojo apie žaidėjų problemas „Žalgirio” vyriausiojo trenerio pareigas einantis Rimantas Grigas. – Blogiausia, kad dėl to mūsų pasirengimas rungtynėms nebuvo visavertis. Bet kurie žaidėjai buvo sveiki, tie ir treniravosi”.

„Žalgirio” legionierius iš Kroatijos M.Popovičius į aikštę grįš tik po Naujųjų metų. Praėjusią savaitę bendrovėje „Ortopedijos technika” jam atliktas kompiuterinis pėdų tyrimas moderniausiu Lietuvoje padobarografu. Gydytojas ortopedas traumatologas Gintautas Pocius, išanalizavęs tyrimo duomenis, krepšininkui rekomendavo avėti specialius pėdų įtvarus.

Specialiai jam pagaminti įdėklai į avalynę iš specialios minkštos medžiagos padės tolygiau paskirstyti sportininko pėdoms tenkantį krūvį ir tokiu būdu sumažinti traumuotos pėdos skausmą. Vėliau įdėklai turėtų apsaugoti traumuotą pėdą nuo tolesnių sužeidimų.

Varžovų žaidimas pasikeitė

Neapolis vakar dieną žalgiriečius pasitiko pavasariška šiluma – termometro stulpelis rodė apie 15 laipsnių šilumos. Vakare, pailsėjus po kelionės, komandai buvo surengta treniruotė.

R.Grigas mano, kad psichologiškai komandai dabar kautis Eurolygoje turėtų būti lengviau, nes, praktiškai praradus viltis patekti į kitą etapą, žaidėjų nebeslėgs tokia atsakomybė.

„Tačiau žaidėjai yra skirtingi ir visi išgyvenimai juos veikia skirtingai. Vieni yra psichologiškai stiprūs ir jų neveikia jokios negandos, kiti į nesėkmes reaguoja daug jautriau. Svarbiausia – kad kovotume iš visų jėgų ir bet kokia kaina siektume pergalės. Nepaisant nieko, vykstame kovoti tik dėl pergalės”, – žadėjo R.Grigas.

Jo teigimu, šįkart „Žalgiriui” teks kautis su visai kitokia Neapolio komanda, nei ji buvo Kaune: „Kai italų klubo vadovai atleido gynėją Tjerį Brauną, komandos žaidimas labai pasikeitė į gerąją pusę. Dabar „Eldo Basket” žaidžia komandinį krepšinį, kuris padėjo nugalėti Trevizo „Benetton” ir garbingai priešintis Maskvos CSKA ekipai. Dabar italų ekipos žaidėjai daugiau juda, ilgiau rengia atakas, žodžiu, šįkart su jais kovoti bus daug sunkiau”.

Statistikos veidrodyje

„Eldo Basket” Eurolygoje iškovojo dvi pergales – namie 71:69 prieš Salonikų „Aris T.T.Bank” (Graikija) ir svečiuose 70:64 – prieš „Benetton”.

Italijos čempionate Neapolio ekipa žengia septinta, savo sąskaitoje turinti 7 pergales ir 5 pralaimėjimus.

Atleidus po 14 taškų vidutiniškai pelniusį T.Brauną, rezultatyviausiais komandos žaidėjais tapo Meisonas Roka (vid. 11,6) ir Džefas Trepantjė (vid. 10,3).

„Eldo Basket” negali pasigirti išskirtiniais statistikos rodikliais, taiklumu jie neprilygsta „Žalgiriui”, tačiau į savo krepšį praleidžia mažiau taškų už kauniečius.

Pirmąsias „Žalgirio” ir „Eldo Basket” rungtynes 83:65 laimėjo kauniečiai. Daugiausia nemalonumų tuomet pridarė 21 tašką pelnęs T.Braunas.

Aplankė likimo nuskriaustus vaikus

Kelionės į Neapolį išvakarėse „Žalgirio” krepšininkai Mantas Kalnietis, Vytenis Jasikevičius ir Markas Popovičius pratęsė šventinę tradiciją aplankyti likimo nuskriaustus vaikus. Šįkart, nešini dovanomis, Kauno klubo krepšininkai atvyko į miesto apskrities pagrindinę mokyklą „Saulutė”, kurioje mokosi ir gyvena valstybės remiami 98 vaikai iš asocialių šeimų, vaikai, kurie tėvų visai neturi ar jiems tėvystės teisės yra atimtos.

Šį renginį ir vizitą pas „Saulutės” pagrindinės mokyklos vaikus kartu su „Žalgiriu” organizavo Žaliakalnio viešosios policijos prevencijos poskyrio pareigūnai bei viešosios įstaigos „Krepšinio perspektyvos” direktorius Vytautas Mikėnas.

„Saulutės” vaikai svečiams surengė koncertą. Žalgiriečiai jiems rodė, kaip taisyklingai reikia mesti į krepšį bei stebėjo, kaip tai sekasi daryti jiems. Krepšininkai taip pat apžiūrėjo vaikų kambarius, dalijo autografus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.