Teisingumo troškimas baigėsi teistumu

Vakar lygtinai nuteista porelė sutuoktinių, nepasitikėjusių policija bei nusprendusių nustatyti, kas parduotuvėje pavogė jų daiktus.

Klaipėdos apylinkės teisme paskelbtas nuosprendis savavaldžiavimu kaltintiems klaipėdiečiams Algirdui (gim. 1977 m.) ir Laurai Titliams (gim. 1986 m.).

Du kartus teistam kompiuterių specialistui A. Titliui skirti 2 metai nelaisvės bausmės vykdymą atidedant 2 metams, Kaune studijuojančiai jo žmonai – vieneri metai laisvės atėmimo bausmę atidedant metams.

Pora per šį laiką turės atlyginti ir 4 200 litų įvertintą nukentėjusiojo materialinę žalą bei 10 tūkst. pridėti moralinei žalai.

Anot kaltinamojo akto, 2004-ųjų rugpjūčio 6-ąją A. Titlius Herkaus Manto gatvėje, parduotuvėje „Mega Plaza”, pasigedo piniginės su 1 500 litų, dokumentų ir mobiliojo telefono.

A. Titlius ir jo antroji pusė neabejojo, kad tai – dviejų netoli pastebėtų nepilnamečių darbas, ir juos pasivijo gatvėje.

Mergina, anot kaltinamojo akto, už rankos laikė 15-metį Dominyką, o vyriškis iš 16-mečio Roko paėmė šio mobilųjį telefoną. Rokui pavyko pabėgti, o Dominyką porelė nusivedė į parkelį Sportininkų gatvėje.

Anot teismo medicinos ekspertų, nepilnamečiui buvo suduoti du smūgiai, nors kaltinamajame akte minimi net 9.

Teismas pripažino, kad kaltinamieji savo turtą siekė susigrąžinti panaudodami psichinę ir fizinę prievartą. Nepilnamečiui buvo ne tik kelis kartus suduota, bet ir pasakyta, kad jis bus nuvežtas į sodą, nebepamatys mamos ir mirs.

Dukrytę auginantys sutuoktiniai savo kaltę neigė – esą jie patys yra nukentėjusieji bei tikisi teisingumo.

Dominyko tėvas teigė, kad sūnui po šio įvykio nebesiseka mokslai: paaugliui sunku susikaupti, jį kamuoja nerimas, naktiniai košmarai. Jaunuoliui prireikė gydymo užsienyje.

Du paaugliai, uostamiesčio menininkų atžalos, tąkart parduotuvėje rinkosi dovanas po neseniai atšvęstų gimtadienių.

Beje, po kelių dienų nuo įvykio žmogus į policijos komisariatą atnešė A. Titliaus piniginę su dokumentais, tačiau pinigų joje nebebuvo.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.