Ajurvedos žinios – iš geriausio Indijos gydytojo lūpų

Vakar Klaipėdos universiteto (KU) Sveikatos mokslų fakulteto ir Vilniuje veikiančios Ajurvedos akademijos organizuotame seminare uostamiestyje ajurvedos mokymą skleidė ir dr. Partap Chauhan, Indijos prezidento apdovanotas geriausio ajurvedos daktaro titulu.

„Mano pagrindinė misija – atgaivinti ajurvedos žinias, nes jos nuo seno čia gyvavo ir žmonės jomis naudojosi, bet pasikeitus gyvenimo būdui buvo užmirštos”, – „Vakarų ekspresui” sakė dr. P. Chauhan.

Pabrėždamas Lietuvoj gyvuojant vedinės kultūros užuomazgas ir lietuvių bei sanskrito kalbų giminingumą, svečias pažymėjo, jog mes, lietuviai, turime visas galimybes būti ajurvedos lyderiais Europoje.

P. Chauhan – Delio (Indija) ajurvedos instituto „JIVA” direktorius – žinias apie seniausią pasaulyje mokymą, kaip būti sveikam ir laimingam, – ajurvedą skleidžia visame pasaulyje ir vien šiemet su šia misija aplankė net 48 šalis.

Vis didėjantį visuomenės susidomėjimą ajurveda KU Sveikatos mokslų fakulteto dekanas profesorius Algimantas Kirkutis aiškina tuo, jog žmonės nusivilia tradicine medicina, nes, nepaisant jos pasiekimų, Lietuva, palyginti su kitomis Europos šalimis, pagal sveikatingumo rodiklius užima bene paskutinę vietą.

„Todėl ieškome naujų kelių situacijai pagerinti. Kaip Vydūnas sakė, daug svarbiau tausoti ir stiprinti sveikatą negu gydyti ligas. Reikia padaryti taip, kad ligų nebūtų. To ir moko ajurveda, kuriai 6 tūkst. metų, ir viso pasaulio medicinos semiasi idėjų iš jos. Šį kelią iš tikrųjų mums parodė Vydūnas”, – sakė A. Kirkutis, siekiantis, jog ajurveda universitete būtų pripažinta kaip dėstomoji disciplina.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Medicina su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.