Egzekuciją išprovokavo mobiliojo telefono vagystė

Dėl šiurpaus savaitgalio nusikaltimo sulaikytas nepilnametis bei aštuonis kartus teistas suaugęs jo bendras

Šiurpią Ringaudų egzekucijos mįslę Kauno rajono teisėsaugininkai išnarpliojo per pusantros paros. Įtariamieji kirviu užkapoję savo sugėrovą buvo sulaikyti pirmadienį po pietų. Tik juos sulaikius nustatyta ir nužudytojo asmenybė.

Rado ir kirviu užkapotą šunį

Šiuo sunkiu nusikaltimu įtariamas vietinis 17-metis bei 5-eriais metais vyresnis jo bendras, kuriam nepilnametis buvo leidęs apsistoti savo sandėliuke, vakar jau davė parodymus su žmogžudyste susijusiose vietose. Minėtas sandėliukas, kuriame kilo šiurpia egzekucija pasibaigęs konfliktas – vos už 5 metrų nuo kraują stingdančio radinio, sutrikdžiusio įprastinį ringaudiškių savaitgalio ritmą, vietos. Pirminiais duomenimis, įsiaudrinę pergėrę žudikai talžė savo auką kirviu ir išvilkę ją išrengtą laukan.

Šiandien bus kreiptasi į teismą dėl sankcijos įtariamuosius suimti. Ketinama prašyti maksimalaus pirminiam suėmimui trijų mėnesių termino. Redakcijos duomenimis, prasitardami, kad juos sukrėtė nusikaltėlių žiaurumas, pakaunės teisėsaugininkai buvo linkę nutylėti apie dar vieną kraupų savo radinį, taip pat siejamą su nežinomojo nužudymu. Apie tai vakar dienraščiui papasakojo sulaikyto 17-mečio kaimynai, pirmadienio pavakarę užpylę smėliu pusantros paros ties kaimyniniu garažų masyvu telkšojusius kraujo klanus, padėję čia gėlių bei uždegę žvakučių. „Juk čia kažkieno sūnaus nužudymo vieta, o jo motina kol kas negali to padaryti”, – dienraščiui teigė viena iš šio gražaus poelgio dalyvių.

17-mečio kaimynai iš greta esančio daugiabučio papasakojo ir apie kirviu užkapotą šunį, rastą tame pačiame sandėliuke, kuriame vyko nužudymu pasibaigusios išgertuvės. Teigiama, kad ten rasta vilkšunė nukirsta galva bei kojomis. 17-mečio tėvas vakar dienraščiui tai patvirtino, tačiau teigė netikintis, kad ir tai galėjo padaryti jo sūnus. Vyriškis dievagojosi net nežinojęs, kad sūnus buvo priglaudęs šį šunį. Kaimynų žiniomis, minėtą kelerių metų amžiaus kalę 17-mečiui buvo atidavę kažkokie benamiai. Pirminiais duomenimis, jai egzekucija buvo surengta prieš kelias dienas iki pasikėsinimo jau į žmogaus gyvybę. „Turbūt prisigėrę treniravosi”, – linkę spėlioti 17-mečio kaimynai, menantys, kad anksčiau, dar būdamas mažesnis, jis gaudydavo ir žudydavo kates.

Padėjo visuomenė

Viena iš prielaidų – protas sugėrovams galėjo aptemti nuo vartotų neaiškios kilmės surogatų. Kaimynų teigimu, 17-metis, pavertęs savo sandėliuką lindyne, geria jau seniai. Panašiai apie kartu su juo sulaikytą tuo pačiu nusikaltimu įtariamą jau 8 kartus teistą vyresnįjį draugą atsiliepia ir pastarojo kaimynai iš Aleksoto, Kalvarijos gatvės. Teigiama, kad tėvai išvarė šį ne per seniausiai iš paskutinės įkalinimo įstaigos grįžusį jauną vyrą iš namų. Pirmą kartą už vagystes jis teistas dar būdamas 17-os. Vėliau buvo teisiamas ne tik už vagystes, bet ir plėšikavimus.

Tačiau prielaidai apie galimai nuo „pilstuko” aptemusį protą prieštarauja sandėliuke rasti fabrikinės gamybos degtinės buteliai. Oficialiai nepatvirtintais duomenimis, įtariamieji nužudymu teigia atkeršiję sugėrovui dėl to, kad jis sugebėjo, sėdėdamas vienoje užstalėje, nugvelbti mobiliojo ryšio telefoną. Tačiau tai – tik įtariamųjų nužudymu versija. Šios šiurpios egzekucijos liudytojų nėra.

Vakar oficialų pranešimą apie sėkmingą šio nusikaltimo išaiškinimą išplatinusi Kauno apygardos prokuratūros atstovė spaudai Zita Gaižauskienė linkusi akcentuoti ne tik Kauno rajono policijos komisariato Smurtinių nusikaltimų tyrimo ir nusikaltimų nuosavybei poskyrio pareigūnų operatyvumą, bet ir suteiktą vertingą visuomenės pagalbą. Redakcijos žiniomis, pirmieji pirštu į minėtą lindyne paverstą sandėliuką, pro kurį pastaruoju metu sutemus net bijojo praeiti, bedė ties šiurpaus radinio vieta pradėję būriuotis vietiniai gyventojai. Jie pasakė ir kur ieškoti galimų įtariamųjų: neva 17-metis šio sandėliuko šeimininkas, kurio tėvai gyvena kaimyniniame daugiabutyje, pastaruoju metu čia buvo apsistojęs su nepažįstamu vyresniu vaikinu. Neva taip būdavo visada, kai nepilnametis apsipykdavo su tėvais.

Po žmogžudystės linksmintasi Kaune

Oficialiai nepatvirtintais duomenimis, užkapoję kirviu sugėrovą įtariamieji nužudymu dar tą naktį į sekmadienį linksminosi Kaune, „Sienos” klube, į kurį nuvyko išsikvietę taksi. Grįžo tik ryte, kai pradėjo važiuoti maršrutiniai mikroautobusai. Ties sandėliuku, kuris buvo tapęs vyresniojo iš įtariamųjų pastoge, jau būriavosi žmonės. Jaunesnįjį dar neteistą jo bendrą tai išgąsdino ir jis nubėgo slėptis į namus. Vyresnysis įtariamasis apėjo lanku besibūriuojančius žmones ir įsmuko miegoti į sandėliuką per kitą jo galą.

Teigiama, kad nužudytasis, kuriam buvo 26-eri, buvo 17-mečio pažįstamas. Neva jie kartu uždarbiavo, pjaudami malkas. Tik pirmadienio vakare savo velionį sūnų iš nuotraukos atpažino Šakiuose gyvenanti jo motina. Vakar nužudytojo palaikai turėjo būti oficialiai atpažinti lavoninėje. Pirminiais duomenimis, jis kilęs iš nekokią reputaciją turinčios daugiavaikės šeimos, tačiau bandė visomis jėgomis kapstytis iš šio žemyn siurbiančio liūno. Teigiama, kad iki šiol policijai apie nužudytąjį nieko nebuvo žinoma.

Anot kaimynų, vis sunkiau atsispiria taurelės traukai ir sugėrovo nužudymu įtariamo 17-mečio tėvas. Visą šeimos rūpesčių naštą ant savo pečių užsikrovusi vaikų namuose užaugusi nepilnamečio mama. Kaimynų įsitikinimu, 17-mečiui, be kurio, šioje šeimoje yra ir jaunesnių vaikų, tiesiog per daug leista, dėl ko jo tėvams šiandien ir reikia graužtis nagus. Kalbėti su žiniasklaida nepilnamečio mama griežtai atsisakė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.