Sėkminga Kauno ONTT operacija

Kauno organizuoto nusikalstamumo tyrimo (ONTT) tarnyba perėmė iš nusikalstamo pasaulio atstovų apie 24 tūkst. litų vertės (juodojoje rinkoje) metamfetamino siuntą.

Ši sėkminga informacija atlikta naktį į praėjusį penktadienį, talkinant Valstybės sienos apsaugos tarnybos Ignalinos rinktinės pareigūnams, kurių Kauno ONTT operatyvininkai paprašė patikrinti per Zarasų užkardą į Latviją vykstančią 20-metei kaunietei R.S. priklausančią „Mazda 626”. Turėta operatyvinės informacijos, kad šiuo automobiliu į Latviją rengiamasi išgabenti labai didelį kiekį psichotropinės medžiagos.

Pasak Kauno vyriausiojo policijos komisariato atstovės spaudai Ramunės Gražulienės, pasieniečiams tikrinant jos kolegų operatyvinę informaciją, specialioje slėptuvėje – po priekine mazdos panele, rasti 6 paketai, į kuriuos po puskilogramį buvo susvertas metamfetaminas. Automobilį vairavęs 31-erių metų Vilniaus rajono gyventojas suimtas mėnesiui, jo 23-ejų metų keleivis iš to paties rajono – dviem. Automobilio savininkė, tuo metu buvusi Kaune, apklausta bei paleista, tačiau tą pačią naktį ONTT pareigūnai Kaune sulaikė 3 su minėta nusikalstama kontrabanda bei „daktarų” nusikalstama grupuote siejamus asmenis: 35-erių G.Š. ir G.P. bei 27-erių D.L. Teismas juos leido suimti 2 mėnesiams. Visiems šešiems, tarp kurių neteista tik mergina (kai kurie vyrai teisti net po kelis kartus), pareikšti įtarimai dėl didelio kiekio psichotropinių medžiagų įgijimo ir gabenimo išvengiant muitinės kontrolės bei neturint leidimo. Už tai gresia laisvės atėmimas iki 8-erių metų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.