Ledo ritulys: lietuviai žais su čekais

Lietuvos jaunių (iki 18 metų) ledo ritlio rinktinė vieši Čekijos sostinėje Prahoje ir penktadienį išmėgins jėgas su pasaulio ledo ritulio elitui priklausančių čekų 18-mečių nacionaline komanda. Su tokio kalibro šalių komandomis lietuviai per bet kokio rango ir bet kurios amžiaus grupės varžybas beveik nesusitinka. Vienintelį kartą su elitui priklausančių šalių komandomis mūsiškiai žaidė praeito dešimtmečio pabaigoje per Baltijos šalių žaidynių turnyrą Elektrėnuose. Tuomet pas mus viešėjo Švedijos ir Suomijos vaikų rinktinės, kurios buvo 2-3 metais jaunesnės už prieš jas žaidusius lietuvius. Suomiams tada lietuviai pralaimėjo tik 2:4, o paskutinį įvartį suomiai įmušė į tuščius vartus. Vėliau jie finale nugalėjo švedus.

Dabar atėjo metas, kai lietuviai pasiekė tokį lygį, kad stiprių šalių rinktinės jau neturi nieko prieš žaisti su mūsų ekipomis. Į Čekiją lietuviai išvyko pačių čekų kvietimu. Čekai kasmet rengia užsienio komandų turus savo šalyje, užsieniečiai per juos sužaidžia po keletą rungtynių su Čekijos komandomis. Tiesa, už pragyvenimą reikia sumokėti patiems svečiams.

Lietuvios jaunių rinktinė 2007-ųjų kovo mėnesį kovos Pasaulio II diviziono B grupės čempionate Rumunijoje. Per jį mūsiškiai tikisi iškovoti kelialapį į I divizioną. Į Čekiją mūsų komanda išvyko beveik stipriausios sudėties. Komandoje bus dauguma Lietuvos jaunimo (iki 20 metų) rinktinėje žaidusių jaunesnių nei 18 metų žaidėjų, kurie praeitą savaitę iškovojo kelialapį į pasaulio jaunimo čempionato I divizioną. Mūsų komandoje per varžybas Prahoje nebus tik Povilo Verenio, Tado Kumeliausko (abu iš Liepojos „Metalurgs”, Latvija) ir Andrejaus Burakovo („Gomel”, Baltarusija).

Prahoje Kauno „Tigrų” vyriausiojo trenerio Gracijaus Girdausko vadovaujami lietuviai sužais 4 rungtynes. Vakar vakare mūsiškiai išmėgino jėgas su „Most” ekipa, šiandien žais su Prahos „Letniany”, rytoj – su „Chomutov”, o penktadienį – su Čekijos jaunių rinktine.

„Tiesa, čekai sako, kad jų rinktinėje bus ir keletas vyresnių žaidėjų, – vakar telefonu iš Prahos sakė Lietuvos ledo ritulio federacijos generalinis sekretorius Gintautas Kuneikis. – Čekiją pasiekėme be nuotykių, sąlygos suteiktos puikios: viešbutis labai geras, maitina taip pat labai gerai”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.