Futbolas: mačas, pakeitęs vartininko likimą

Netikėtas karjeros posūkis. Buvęs Panevėžio „Ekrano” futbolo klubo 22 metų atsarginis vartininkas Paulius Grybauskas po Naujųjų metų išvyksta į Rumunijos Galačio „Otelul” klubą, su kuriuo pasirašė 2,5 metų kontraktą.

Rumunijos čempionate „Otelul” iš 18 klubų yra aštuntas. Ši komanda per 19 turų surinko 27 taškus (8 pergalės, 3 lygiosios, 8 pralaimėjimai). Rumunijoje iš Lietuvos futbolininkų dar niekas nėra rungtyniavęs. Grybausko kontraktas su „Ekranu” buvo pasibaigęs, todėl vartininkas sutartį su „Otelul” pasirašė turėdamas laisvo agento statusą.

Žaidė labai mažai

„Norisi save išbandyti užsienio klube, juolab kad Rumunijos futbolo lygis gerai žinomas Europoje. Iš pradžių į Rumuniją buvau nuvykęs 10 dienų peržiūros, o po jos pasiūlyta pasirašyti kontraktą”, – pasakojo Grybauskas.

Kaip atsarginis „Ekrano” vartininkas atkreipė į save futbolo agentų, rekomendavusių jį „Otelul” klubui, dėmesį? Viską lėmė užtikrintas Grybausko žaidimas debiutuojant Lietuvos rinktinėje, kai lapkritį 4:1 buvo sutriuškinti Maltos reprezentantai.

Į „Ekraną” Grybauskas 2003 metų sezono viduryje buvo pakviestas iš sostinės „Šviesos” komandos (dabar – „Vilnius”), bet Panevėžyje jam visą laiką teko būti patyrusio vartų sargo Arvydo Skrupskio dubleriu. Šiemet Grybauskas žaidė tik 4 A lygos rungtynes, per jas praleido 5 įvarčius.

Kantriai laukė šanso

„Vartininkui reikia kantriai laukti savo šanso ir labai daug dirbti per treniruotes”, – pabrėžė fiziškai galingas 188 centimetrų ūgio Grybauskas. Vartininkas sako, kad Vilniaus futbolo mokykloje jam darbštumą įskiepijo pirmasis treneris Viktoras Osetrovas.

Į Rumuniją lietuvis vyksta anaiptol ne kaip pagrindinio „Otelul” vartininko dubleris.

„Žinau, kad klubo treneris nėra labai patenkintas dabartinio pagrindinio vartininko žaidimu. Taigi turiu galimybę ir sieksiu ja pasinaudoti. Susidursiu su kalbos barjeru, nes Rumunijoje mažai su kuo pavyksta susikalbėti angliškai ar rusiškai. Bet tai nebaugina – kalbą išmoksiu. Viskas priklausys nuo to, kaip užsirekomenduosiu per treniruotes ir varžybas”, – kalbėjo Grybauskas, išvykstantis toliau kelti meistriškumą Rumunijoje, Galačio mieste, gyventojų skaičiumi prilygstančiame Kaunui.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , .

1 atsiliepimas į "Futbolas: mačas, pakeitęs vartininko likimą"

  1. Edvinas Bagdonavicius Kupiskis

    Viktoras Osetrovas yra jega jis labai daug parenge izymiausiu futbolininku,pvz kaip Sauliu Mykoliuna.Ir as noreciau pas ji treniruotis 😛

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.