Atpažinti žuvusių Rusijos žvejų kūnai

Vakar atpažinti praėjusį ketvirtadienį netoli Juodkrantės rastų žuvusių Rusijos žvejų kūnai. Preliminariai nustatyta, kad žuvusieji – laivo kapitonas 61 metų Nikolajus Kazakovas ir tralavimo meistras 51 metų Anatolijus Rodionovas.

Atpažinimo procedūroje dalyvavo Sankt Peterburgo kompanijos „Baltrybkomp”, kuriai ir priklausė dingęs traleris, atstovas.

Kitų keturių dingusių įgulos narių paieškos operacija, kuri truko nuo praėjusio antradienio, Rusijos prašymu nutraukta savaitgalį. „Paieškas nutraukėme atsižvelgdami į visas susiklosčiusias aplinkybes: nuo laivo dingimo praėjo keturios paros, vandens temperatūra Baltijos jūroje šiuo metu siekia 8 laipsnius, o savaitgalį Baltijos jūroje siautė audra. Todėl nėra pagrindo manyti, kad tokiomis sąlygomis žmonės galėtų išgyventi”, – pranešė Kaliningrado jūrų gelbėjimo ir koordinacinio centro viršininko pavaduotojas Anatolijus Lemeščenka.

Tačiau pro numanomą avarijos vietą plaukiantys laivai informuoti apie tralerio dingimą, todėl jie stebės, ar nematyti laivo likučių, degalų dėmių, žmonių kūnų.

Dviejų žuvusių Rusijos žvejų kūnai rasti ant kranto, apie 23 kilometrus nuo Rusijos sienos, praėjusį ketvirtadienį. Pasak Neringos policijos komisariato viršininko Sigito Švetkausko, Neringoje atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl žuvusiųjų mirties priežasčių nustatymo. „Kol kas neaišku, dėl ko jie mirė: ar sušalo, ar nuskendo, taip pat ar buvo blaivūs”, – LŽ pranešė Neringos policijos viršininkas.

Klaipėdos uosto Koordinacinio gelbėjimo centro viršininko Raimondo Bagdono teigimu, šalia kūnų rastas plaustas leidžia daryti prielaidą, kad laivas, kuriuo plaukė žvejai, nuskendo. Sulyginus ant plausto rastą laivo numerį su tralerio savininkų pateiktais duomenimis įsitikinta, kad rasti kūnai iš tiesų yra iš dingusio tralerio PTS-0212.

Dar keturių Baltijos jūroje dingusių įgulos narių likimas kol kas nežinomas. Taip pat nerasta nei laivo, kuriuo plaukė žvejai, nei kokių nors jo likučių.

Pasak Rusijos žiniasklaidos pranešimų, nedidelis Sankt Peterburge registruotas žvejybos traleris PTS 0212 su šešių žmonių įgula antradienio vakarą, kaip planuota, neatplaukė į Svetlo uostą Kaliningrado srityje. Paskutinį kartą ryšys su juo buvo užmegztas gruodžio 11-osios 20 valandą.

Rusijos Federacijos Baltijos transporto prokuratūra pradėjo baudžiamąją bylą „dėl saugaus plaukiojimo ir vandens transporto priemonės eksploatavimo taisyklių pažeidimo, dėl kurio mirė du ar daugiau asmenų”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.