Knygos „Paryžiaus žemėlapio paslaptis” pristatymas

Gruožio 21 d., ketvirtadienį, 18 val. Leidykla Baltos lankos ir Prancūzų kultūros centras pristatys knygą Paryžiaus žemėlapio paslaptis (teksto autorės Ina Redecki – Clouet, Ina Valintėlytė, iliustracijos – Raymond Gregoire) ir atidarys originalių knygos iliustracijų parodą.

Paryžiaus žemėlapio paslaptys – taip pavadintą knygą išleido leidykla Baltos lankos. Autorės, dvi Paryžiuje gyvenančios lietuvės – pianino mokytoja Ina Redecki-Clouet ir filologė Ina Valintėlytė, paauglius ir visus, norinčius paklaidžioti po Prancūzijos sostinę, kviečia leistis į kelionę verčiant knygos puslapius. Kad ekskursija po Paryžių būtų vaizdingesnė, knygą papuošė prancūzo dailininko Raymond Gregoire iliustracijos. kuriose taip pat slypi paslaptis – skaitytojams jose reikės ieškoti paslėptų daiktų iš kitų epochų. Grafikos darbuose atgyja istorijos tarpsniai ir šiuolaikinių turistų tiesiog numindžioti Paryžiaus kampeliai, o tarp jų klaidžioja knygos herojus Mikas.
Knyga Paryžiaus žemėlapio paslaptis skiriama kiekvienam – vaikui, paaugliui, jaunuoliui ir suaugusiajam – visiems, kurie žavisi gražiąja Prancūzijos sostine, nori sužinoti šios šalies istoriją, yra neabejingi Paryžiaus katedrai, Luvrui, Senai, Eifelio bokštui ir ketina dar ne kartą juos aplankyti.

„Stengiamės pasakoti apie Paryžių žaismingai, – taip knygą pristatė autorės. – Galima netgi pasakyti, jog pabandėme pažaisti su istorija, kad kiekvienam atsivertusiam knygą šis miestas taptų artimesnis. Mano Paryžius. Tavo Paryžius. Kiekvienas atvykęs randa dalelę savęs. Tiek
šiame mieste yra gražaus, įdomaus, traukiančio”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , .

1 atsiliepimas į "Knygos „Paryžiaus žemėlapio paslaptis” pristatymas"

  1. PAU_VIC

    Labai faina puiki knyga 🙂 8) 😛 😉

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.