Iškritęs krovinys mirtinai traumavo vairuotoją

Pagėgių savivaldybėje, kelio posūkyje, iš vilkiko iškritusios durpės mirtinai sužalojo pro šalį važiavusios mašinos vairuotoją.

Nelaimė netoli Vilkyškių, kelio Kaunas-Jurbarkas-Šilutė-Klaipėda 131-ajame kilometre, įvyko penktadienį, apie 18.30 val. 33 metų Lenkijos pilietis Marius Roščykas, vairuodamas vilkiką „Scania 124L”, įvažiuodamas į gyvenvietę nesumažino greičio iki privalomų 50 kilometrų per valandą.

Šioje kelio atkarpoje yra kalva, tad nesimato, kas laukia priekyje. Nepaisant to, vilkikas skriejo nemažindamas greičio. Kai vairuotojas išvydo pavojingą kelio ruožą, su staigiu posūkiu nuokalnėje, ėmė staigiai stabdyti.

Vilkikas neapvirto, tačiau puspriekabėje vežtos 24 tonos presuotų durpių, praplyšus tentui, iškrito ant kelio.

Pasipylę durpių paketai užkrito ant priešais atvažiavusio automobilio „Seat Toledo” stogo ir jį sulamdė.

Nuo stipraus smūgio patyrusi galvos traumą, vietoje žuvo 28 metų mašinos vairuotoja, gretimo Palumpių kaimo gyventoja Rasa L. Priekyje sėdėjęs moters dešimtmetis sūnus Tadas buvo pristatytas į Tauragės ligoninę. Medikams suteikus pagalbą berniukas išleistas gydytis namo.

Lenkas, palikęs didžiąją dalį krovinio bei sužalotuosius, nė nestabtelėjęs nuvažiavo toliau. Durpės trukdydamos eismui pabiro apie 100 metrų kelio ruože.

Policijos pareigūnai vilkiką surado Jurbarko rajone, už 15 kilometrų nuo avarijos vietos. Tik čia vairuotojas sustojo bei atsitokėjęs po patirto šoko apie nelaimę pranešė policijai.

Žuvusiąją iš sumaitoto „seato” ištraukė gelbėtojai. Rasa L. su sūnum vyko į Vilkyškius parvežti į namus po darbo grįžtančią savo seserį.

Šioje vietoje vien šiemet nuo kelio ritosi keletas vilkikų.

Pagėgių savivaldybės saugaus eismo komisija nurodė kelininkams, kokius darbus reikia atlikti, kad ši kelio atkarpa taptų saugesnė. Jau išpjauti medžiai, kitos saugumo priemonės dar ruošiamos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.