Pajūrį aptemdė medkirčiai

Didelis gedimas elektros tinkluose vakar be elektros paliko šiaurinę Klaipėdos dalį, visą Palangą ir dalį Šventosios.

Pajūris aptemo iš ryto maždaug valandai – elektros tiekimas nutrūko 8.38 val., o atnaujintas po valandos – 9.40 val. Dėl gedimo 110 kilovoltų elektros linijoje tarp Šventosios ir Palangos be elektros liko apie 30 tūkstančių vartotojų, neveikė ir radijo programos.

„Elektros tiekimas atnaujintas perjungimo būdu per kitas pastotes”, – pranešė AB „Lietuvos energija” atstovė Aurelija Trakšelienė.

„Lietuvos energijos” atstovė vakar pavakarę sakė, kad gedimo priežastys dar nėra žinomos.

„Operatyvinė brigada tai dar aiškinasi. Preliminariai spėjama, kad pajūrį be elektros paliko eglę ties elektros laidais kirtę ir juos užkabinę žmonės”, – sakė A. Trakšelienė.

Dingusi elektra sukėlė daug nepatogumų gyventojams, uostamiesčio centre įsikūrusioms parduotuvėms, kavinėms ir kitoms įstaigoms.

„Vakarų ekspreso” kalbinti klaipėdiečiai ir įmonių darbuotojai teigė, kad žvakės dėl dažnų gedimų elektros tinkluose tampa pirmo būtinumo preke.

Sutrikus elektros tiekimui nutrūko penkiolikos radijo stočių programų transliacija. Vietoje radijo programų tik šnypštimas buvo girdimas tiek pat laiko, kiek ir nebuvo elektros – apie valandą.

„Elektra dingo ir pas mus – nutrūko tų radijo programų transliacija, kurių siųstuvai yra mūsų stotyje. Ir mes nieko negalėjome padaryti”, – apgailestavo Klaipėdos radijo ir televizijos stoties budėtojas Sigitas Puškorius.

Be elektros buvo likęs ir Klaipėdos valstybinis jūrų uostas. Tačiau uosto tarnybų veikla nesustojo – gelbėjo elektros generatoriai. „Uosto direkcija nuostolių nepatyrė. Nepatogumų galėjo turėti nebent privačios kompanijos”, – teigė Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos atstovė spaudai Geda Marozaitė.

„Klaipėdos” viešbučio administracija dingus elektrai sulaukė klientų nepasitenkinimo. Tamsoje skendėjo senasis viešbučio pastatas, o naujuosiuose pastatuose elektra buvo.

„Kambariuose buvo tamsu, klientai skundėsi. Bare buvo uždegtos žvakės”, – pasakojo vadybininkas Artūras Kavaliauskas. Anot jo, bus svarstoma galimybė rašyti elektros tinklams skundą.

Dingusi elektra sumaišties įnešė ir Klaipėdos universitete. „Kai dingo elektra, mums vyko pirmoji paskaita. Mes dirbome toliau, bet girdėjome, kad kai kurie dėstytojai paskaitas nutraukė. Kiti auditorijose pasišvietė žvakėmis”, – pasakojo Humanitarinių mokslų fakulteto trečio kurso studentės Ieva ir Laura.

Šio fakulteto budėtoja šviesoms užgesus nesutriko – dėstytojams atėjus pasiimti raktų nuo auditorijų ir prireikus pasirašyti, moteris pašviesdavo stalčiuje dėl viso pikto visada laikomu prožektoriumi.

Klaipėdos vyriausiojo policijos komisariato budėtojas Adolfas Piktuižis tvirtino, kad policija dirbo įprastu ritmu. „Jokių problemų neturėjome – prie tamsos daugiau drąsos, – juokavo pareigūnas. – Uždegėme žvakių, telefonai veikė – žmonės galėjo prisiskambinti, tik kažkodėl aparatas skambinančiųjų numerių nerodė. Jei elektra būtų dingusi vakare, būtų buvę daugiau keblumų.”

Šiemet ne pirmą kartą be elektros likę palangiškiai liūdnai juokavo, kad pamažu pradeda priprasti gyventi ir be elektros.

„Atsibudus mane ištiko šokas – ne tik elektra, bet ir vanduo – tiek šaltas, tiek karštas – dingo. Nesupratau, kas atsitiko, niekas mūsų iš anksto neinformavo”, – sakė vienoje J. Basanavičiaus gatvės kavinių dirbanti palangiškė Danutė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.