Darbininkų radinys – ginkluotės arsenalas

Į Kauno teisėsaugininkų rankas pakliuvo vieno Aukštųjų Šančių namo sienoje ne vieną dešimtmetį pratūnojusi sena karinė amunicija. Šaudmenis ir ginklų dalis aptiko būstą remontavę darbininkai. Neseniai butą įsigijęs vyriškis veikiausiai išvengs teisėsaugininkų nemalonės, mat šiuo metu visoje šalyje tebegalioja ginklų, šaudmenų ir sprogmenų savanoriško atidavimo ir ginklų bei šaudmenų įteisinimo laikinasis įstatymas.

Apie L.Ivinskio gatvės viename iš senos statybos namų aptiktą ginkluotės arsenalą policijai pranešta trečiadienio pavakarę. Kaip pasakojo Kauno policijos atstovė spaudai Ramunė Gražulienė, būsto šeimininkas pats paskambino pareigūnams ir papasakojo, kad ginklų dalis ir šaudmenis aptiko darbininkai, remontavę butą.

Dvi rankinės granatos, maždaug pusseptinto šimto įvairaus kalibro šovinių, dviejų medžioklinių šautuvų vamzdžiai ir buožės bei kitokios ginklų dalys, pasak naujakurio, buvo paslėptos sienoje, o radinį darbininkai pamatė išmontavę durų staktą. Manoma, kad amunicija sename pastate galėjo būti užsilikusi jau ne vieną dešimtmetį, o jos pagaminimo data gali siekti Pirmojo pasaulinio karo laikus.

Pareigūnai tiksliai nustatė, kad tarp visų rastų 651 vienetų šaudmenų daugiausiai sudarė įvairaus kalibro šoviniai, skirti pistoletams, tačiau keliolika vienetų buvo tinkami medžiokliniams šautuvams. Kartu su visu arsenalu rastas ir nedidelis stiklinis buteliukas su tamsios spalvos, kaip spėjama, parako granulėmis.

Teisėsaugininkai išsiaiškino, kad ankstesnių ginklų slėptuve tapusio būsto šeimininkų jau keleri metai nebėra tarp gyvųjų, todėl išsiaiškinti radinio kilmę galimybių yra labai nedaug.

„Kaip reikalauja įstatymai, dėl šio incidento Panemunės policijos komisariato pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą, nes to reikalauja esama tvarka. Tačiau jis vis tiek bus nutrauktas, nes šiuo metu galiojantis ginklų, šaudmenų ir sprogmenų savanoriško atidavimo ir ginklų bei šaudmenų įteisinimo laikinasis įstatymas atleidžia žmogų nuo atsakomybės”, – paaiškino R.Gražulienė.

Kauno miesto vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Viešosios policijos Viešosios tvarkos tarnybos Licencijavimo skyriaus viršininkas Albinas Zuzevičius suskaičiavo, kad nuo spalio 1-osios įsigaliojus laikinajam įstatymui kauniečiai jau pristatė 35 įvairaus tipo šautuvus ir kelis kartus atnešė žemėje aptiktų senų šovinių.

Šiųmetė nusiginklavimo akcija, pasak A.Zuzevičiaus, dar nepasižymėjo dideliu gyventojų aktyvumu. Laikinajam įstatymui įsigaliojus 1999-aisiais ir 2000-aisiais žmonės teisėsaugininkams atiduodavo kur kas daugiau įvairios amunicijos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.