Žinomo muzikanto mirtis sukrėtė draugus

Alfonsas Paurazas nesuspėjo sulaukti savo jubiliejaus ir jo garbei surengto koncerto

Naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį Kauno universitetinėse klinikose užgeso Alfonsas Paurazas, 49 m. gitaristas, kompozitorius, televizijos operatorius, fotografas.

Muzikantai, bičiuliai, artimieji, jo muzikos gerbėjai kūrybingą, visuomet draugišką, noriai dalyvavusį įvairiuose projektuose menininką vadino Alfa. Negailestinga diagnozė ir staigi mirtis pribloškė visus jį pažinojusius.

Lapkritį dar koncertavo

„Negaliu patikėti, kad Alfos jau nėra, – vakar sukrėstas kalbėjo „Kauno dienai” kaunietis muzikantas Raimundas Eimontas. – Dieną buvau jo aplankyti, kalbėjomės, dar pajuokavome. O naktį jo nebeliko”.

Staiga pasireiškusi sunki liga ir mirtis A.Paurazą pasiglemžė labai greitai. Dar lapkritį jis kartu su Aidos Zabotkaitės grupe „Aida Band” koncertavo „Combo” klube vykusiame bigbito grupių festivalyje.

„Tada jis netikėtai ištarė: „Gal paskutinį kartą kartu grojam”, – prisiminė Aida Zabotkaitė, su kurios grupe A.Paurazas koncertavo ir repetavo šešerius metus. „Tada nesupratau, kodėl jis taip… Alfa visada buvo linksmas, niekuo nesiskundė”.

Muzikanto draugai pasakojo, kad tik po bigbito grupių festivalio A.Paurazas prasitarė, jog ketina eiti pasitikrinti sveikatą, nes paskutiniu metu jautė kažkokių skausmų. „Sakė, lyg nugaroje, lyg dar kažkur”, – pasakojo R.Eimontas.

Nežinojo, kad atsisveikina

Medikų diagnozė pasirodė daug grėsmingesnė nei blogiausios spėlionės. Pragaištinga liga muzikanto organizme buvo jau išvešėjusi.

„Ligoninėje jis praleido apie dvi savaites, ir staiga – viskas, Alfos nebėra. Mes visi negalime atgauti amo, – tarė A.Zabotkaitė. – Dar užvakar buvau ligoninėje, su juo šnekėjau”.

R.Eimontas sakė, kad paskutinis jo apsilankymas A.Paurazo palatoje buvo visai nepanašus į atsisveikinimą. Nors ligoniui buvo leidžiamas morfijus, pasak R.Eimonto, jis atrodė taip, kad dar buvo vilties susitikti ne kartą.

„Maniau, kad kai jis grįš iš ligoninės į namus, mes apie viską spėsime pašnekėti”, – kalbėjo R.Eimontas, ne kartą koncertavęs su A.Paurazu Lietuvoje ir užsienyje.

Jubiliejinio koncerto nebus

„Mes su Alfa turėjome daugybę planų, daugybę projektų, – pasakojo R.Eimontas. – Jis buvo nepaprastai kūrybingas žmogus. Su kuo tik nebuvo grojęs – ir su legendinėmis bigbito grupėmis – „Aitvarais”, „Kertukais”, ir su Aida Zabotkaite, ir su Arvydu Jofe, ir su manim, visų neišvardysi. Jis puikiai valdė instrumentą – boso gitarą, elektrinę solo gitarą. Visada užsidegdavo naujais sumanymais, jam niekada netrūko idėjų”.

Kitų metų gegužę A.Paurazas būtų šventęs savo penkiasdešimtmetį. „Manėme, kad Alfos jubiliejaus proga surengsime grandiozinį koncertą jo garbei. Bet nesuspėjome”, – tarė R.Eimontas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.