Turgaus gatvė pripažinta tinkama naudoti

Nepaisant paveldosaugininkų priekaištų dėl padaryto broko ir grasinimų teismais, uostamiesčio Turgaus gatvė pripažinta tinkama naudoti.

Po beveik dvi savaites trukusių svarstymų valstybinės komisijos dėl Turgaus gatvės pripažinimo tinkama naudoti pirmininkė, Klaipėdos apskrities viršininko administracijos Teritorijų planavimo ir statybos valstybinės priežiūros skyriaus vyresnioji specialistė Regina Šolienė nusprendė pasirašyti gatvės priėmimo aktą.

Komisijos pirmininkė R. Šolienė atmetė Kultūros paveldo departamento Klaipėdos teritorinio padalinio vedėjo Naglio Puteikio pretenzijas kaip nepagrįstas.

„Gatvės restauracija atlikta nepažeidžiant projekto reikalavimų”, – konstatavo pirmininkė.

Anot R. Šolienės, vadovaujantis galiojančiais teisės aktais, restauracijos užsakovė Klaipėdos savivaldybė su Kultūros paveldo departamentu derinti restauracijos projekto pakeitimų neprivalėjo. Esą paveldosaugininkų palaiminimo būtų reikėję, jei būtų keičiamos ne statybinės medžiagos, kaip buvo šiuo atveju, o statinio paskirtis arba padaryti kiti svarbūs pakeitimai.

„Tai ne brokas – tiesiog toks buvo projektinis sprendimas, kurį suderino Savivaldybė, atsižvelgdama į savo finansines galimybes”, – apie N. Puteikio ypač kritikuotą sprendimą Turgaus gatvės važiuojamosios dalies šonuose sudėti neapdorotus, apdaužytus ir suskilinėjusius lauko akmenis – tokia danga neva nepatogu ne tik vaikščioti, bet ir važiuoti, – kalbėjo R. Šolienė.

Paklausta, kaip vertina N. Puteikio jau anksčiau išsakytus ketinimus kreiptis į teismą dėl Turgaus gatvės priėmimo akto panaikinimo, valdininkė sakė: „Tegu kreipiasi, tai jo teisė. Gatvės priėmimo aktas gali būti ginčijamas”.

Priminsime, kad gruodžio 1-ąją valstybinei komisijai apžiūrėjus restauruotą Turgaus gatvę, netikėtai pasirodęs Kultūros paveldo departamento Klaipėdos teritorinio padalinio vedėjas N. Puteikis sukėlė skandalą. Vedėjas pareiškė, kad restauravimo darbus atlikusi UAB „Konsolė” nukrypo nuo parengto projekto – klodama šaligatvio dangą kalkakmenį savavališkai pakeitė skaldytu granitu, o važiuojamosios dalies šonuose sudėjo neapdorotus, apdaužytus ir suskilinėjusius lauko akmenis. N. Puteikis teigė, kad rangovas kartu su restauracijos užsakove Klaipėdos savivaldybe sudarkė velionio architekto V. Šliogerio parengtą Turgaus gatvės restauracijos projektą.

Turgaus gatvės restauracija miestui atsiėjo 3 mln. 321 tūkst. Lt.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.