Klubas buria knygos mėgėjus

Ievos Simonaitytės bibliotekos iniciatyva įkurtas knygų mėgėjų klubas. Norima, kad žmonės turėtų progą pasidalinti su kitais entuziastais skaitymo patirtimi. Vakar įvyko antrasis knygų mėgėjų susitikimas.

Jausmingos Tomo Main Rido istorijos, stulbinantys Žiulio Verno pasauliai, Edgaro Barouzo Tarzanas – avantiūrizmo dvasia, dvelkianti iš knygų, paskatina leistis į pasaulio pažinimo žygius. Vėliau atverčiami puslapiai, kuriuos atpažįstanti sąmonė kelia vieną po kito egzistencijos klausimus. Norisi, jei ne rasti atsakymus į tuos klausimus, tai bent pasvarstyti, kokie jie galėtų būti arba kodėl išvis klausiama.

I. Simonaitytės bibliotekos direktoriaus pavaduotojas rašytojas Juozas Šikšnelis pasakojo, kad idėja steigti knygų mėgėjų klubą kilo iš būtinybės. Žmonės pasiima knygas iš bibliotekos, jas grąžina, persimeta vienu kitu žodžiu su bibliotekininke, su šeimos nariais. Svarbu su kuo nors pasidalinti kilusiomis mintimis. Pradėta svarstyti galimybę kartą ar du per savaitę susitikti bibliotekoje ir pakalbėti apie skaitomas knygas. Juolab kad, projektuojant biblioteką, buvo numatytos erdvės, kuriose žmonės galėtų susirinkti.

Pasak J. Šikšnelio, jau pats pirmasis klubo vakaras buvo ne toks, kokį jį įsivaizdavo kūrėjai. Kadangi buvo pristatoma Jono Kantauto knyga, tai labiau panašėjo į paprastą knygos pristatymo vakarą. Tiesa, buvo rasta laiko ir pakalbėti apie pačias knygas.

Vakar bibliotekos „Knygų mėgėjų kertelėje” svečiavosi rašytojas Sigitas Poškus, šmaikščiai pristatęs šiemet išleistą jau antrąjį savo romaną „Pakeliui iš Liliputijos”. Naujos klaipėdiečio knygos sutiktuvės tapo tikra švente.

Klubo kūrėjas mano, kad po 5-7 susitikimų turėtų susiformuoti klubo branduolys. Tikimasi, kad klubas neturės labai griežtai apibrėžtų taisyklių. Jo nariai rinksis pajutę poreikį, o ne tik numatytu laiku. J. Šikšnelis juokauja, kad skaitymo programos tikrai neturėtų būti kuriamos, tiesiog norima, kad žmonės kalbėtųsi, jaustų poreikį skaityti.

Pats klubo kūrėjas viliasi, kad klubas sudomins nemažai žmonių, besižavinčių spausdinto žodžio magija.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.